ClubWRX Forum banner

1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #1
Hi.

Mods done:
Fidanza flywheel
TIAL 50mm Blow-off
Denso Iridium IK20
TGV Delete
Grimmspeed Electronic Boost Control Solenoid
Silicone induction
Cold air intake
New camshast sensor


Problem: When pushing the pedal and engine is more than totally warmed up, revvs are going up to 2500-4000 (and will be sustained on it), and don't want to go down. Doesen't matter if Im idle, or driving in gears. After some normal driving it goes back normal (15 minutes or so). It seems that some kind of sensor or IACV is going crazy, or what do you think?
 

·
Registered
Joined
·
6,751 Posts
You need to list your year and mileage before anyone can help.

What tune are you running? What is special about the camshaft sensor versus a stock one?
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #3
Sorry, forget it. It's 12/2001 WRX (bugeye), EJ205 engine, 240k km on it.
Nothing special about the camshaft sensor, for some reason last owner changed it.
Tune was done by last owner using tactrix openport, don't know how much he changed the settings, but turbo pressure, air/fuel have been changed.
 

·
Premium Member
Joined
·
6,501 Posts
It's either the cruise control unit/cable (common problem),your actual throttle cable or your IAC valve needs cleaning/replaced.
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #5
It's either the cruise control unit/cable (common problem),your actual throttle cable or your IAC valve needs cleaning/replaced.
Can't be the the cruise control, because I don't have it. I also assume the IAC, because it has shown trouble before. I just cleaned it month ago, but used old gasget, because it was in new condition and shape. May it be, that there is a air leak in the IAC when it's going hot, and maybe replacing gasget may help?
 

·
Æternum
Joined
·
20,599 Posts
It sounds like your IAC valve. Or check your throttle plate to make sure it's closing properly.
 

·
Registered
Joined
·
27 Posts
Discussion Starter #7
Your right. Seems that the throttle does not close properly. I don't know why, but it happens only when engine is hot. I oped up the throttle cable and oiled it a bit, but the proble still occurs. Will open up the throttle system, clean it, and hope it helps.
 

·
Super Moderator (Actually a SuperSpy)
Joined
·
29,232 Posts
If you don't have a cc cable check the linkage anyway and the main throttle cable, then think ISC IMO.
 

·
Super Moderator (Actually a SuperSpy)
Joined
·
29,232 Posts
Sorry should read IAC.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top