ClubWRX Forum banner

1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2006 WRX with 95k miles, no modifications.

Four days ago, the oil pressure light came on. I changed the oil, and when this did not help, I took it to my mechanic. He replaced the sender (no help) and then put on an oil pressure gauge, and says the pressure is good.

If the pressure is good, is the problem just with the oil pressure light, or is there something else?

Thanks,

John
 

·
Æternum
Joined
·
20,597 Posts
Are you SURE the pressure is good? I'd be concerned that you may have a fractured oil pickup such as many EJ255/257 owners have experienced...
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #3
Are you SURE the pressure is good? I'd be concerned that you may have a fractured oil pickup such as many EJ255/257 owners have experienced...
My mechanic said he put a gauge on to test it, and the pressure was fine. I'm just not really sure whether reading with the gauge would necessarily preclude other problems. For instance, if the pressure measured OK, couldn't I still have a fractured oil pickup, or some other problem?

He also said he had to put a quart of oil in, and I just had it changed four days ago.
 

·
Registered
Joined
·
719 Posts
My guess is your oil pressure is not good and if you don't see a leak somewhere you are burning it up. Take your car in brother.

Could be that when you had the oil changed the sensor was knocked loose. But sounds like its not that
 

·
Registered
Joined
·
6,751 Posts
If the car is telling you the pressure isn't good, then it probably isn't.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top