ClubWRX Forum banner

1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
I purchased my 09 Subaru Impreza wrx about a month ago and when I get a new car I automatically change the oil and spark plugs. When I got the car it was running perfect no issues at all and now since I’ve changed my spark plugs my car idles low, and also when I push the gas to the floor the engine cuts out or at about half boost and higher it cuts out. I also have a full invidia exhaust and a aftermarket turbo. I need help
 

·
Æternum
Joined
·
20,438 Posts
Who tuned your vehicle?

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
 

·
Æternum
Joined
·
20,438 Posts
Did it come with an Accessport or Openport?
 

·
Æternum
Joined
·
20,438 Posts
No.

If the ECU is not properly mapped, this is very problematic. If you do not have a tuner that came with the vehicle, it's highly likely that it's not.

Now here is the good news -- the Dealership sold you an illegal car. You can take legal action, or implore them to do the right thing and fix it.

Either way, someone pawned off their problem and you bought it.
 

·
Æternum
Joined
·
20,438 Posts
Remove all aftermarket parts and replace with genuine OEM parts. Take the car to an authorized specialist and make sure that the ECU is returned to OEM configuration.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I purchased my 09 Subaru Impreza wrx about a month ago and when I get a new car I automatically change the oil and spark plugs. When I got the car it was running perfect no issues at all and now since I’ve changed my spark plugs my car idles low, and also when I push the gas to the floor the engine cuts out or at about half boost and higher it cuts out. I also have a full invidia exhaust and a aftermarket turbo. I need help
If it truly ran fine before spark plugs were changed and only thing you did was change plugs I would make sure plug wires are tight and on the correct plugs. If still running poorly remove plugs and recheck Gap and torgue.
 
1 - 12 of 12 Posts
Top