ClubWRX Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
736 Posts
Discussion Starter #1
I heard some buzzing on my right side speaker today. First time I've heard it in the 3 weeks I've had the car. 2005 WRX. I was pleasantly surprised at how easy it is to get the door panels off.

First, you remove 2 screws. They are under little flip up caps. One is inside the armrest bucket, and the other is behind the inner door handle. Once I had each screw out, I was able to carefully pull the plastics off. The armrest plastic which holds the window switches just snapped right out. I started from the rear and it came out pretty easy. The door handle plastic was a bit stubborn, and I thought I had broke something. But it did come off perfectly also.

Next, you just pop the door panel off carefully. I started at the bottom where there was a little gap. I have door panel pliers but they werent much use, I just used my hands.

I then saw my front speaker which is not paper, but a synthetic type plastic sort of. The magnet was the funniest thing I ever seen, and it was about the diameter of a quarter.

I do have the tweets in the door handle piece also. I have no idea if I have the factory subwoofer, I doubt I do or I'd know.

Nothing looked funny in my main speaker, so I just reinstalled it. I did trim the plastic speaker bezel from the inside of the door panel while I had it off. Just in case it was causing some vibrations.

I am no longer into car stereo, so I plan to keep it stock. Resale value is a big point, no one likes a hacked up car and loose dooor panels. I might be one of the few that buys that $135 speaker upgrade kit, not because I think it will be better, but just so it works properly. I want to keep the car bone stock if possible.

The "upgrade" speaker kit usually mentioned 06, and not 05. I'm trying to find out if it is also spec'ed for 2005 models. I guess that just because a car has the "6 speaker" setup, it doesnt neccessarily mean it has the OEM subwoofer?



*************************************************

I have had the McIntosh, Focal Kevlars, TRU, and Brax in my younger days, and I just have no desire for that level of sound anymore. Some eye candy of what I've had, to make this post more interesting:























 

·
Registered
Joined
·
403 Posts
I had the same buzzing and found out it was the door panel vibrating against the metal in the door handle area. Put sonr foam on top and its gone. Kind of hard to explain but with the door off you see the metal handle.
 

·
Registered
Joined
·
736 Posts
Discussion Starter #3
I had the same buzzing and found out it was the door panel vibrating against the metal in the door handle area. Put sonr foam on top and its gone. Kind of hard to explain but with the door off you see the metal handle.
the two 90 degree brackets?
 

·
Registered
Joined
·
389 Posts
I've got an 06 rex . I put in an aftermarket jvc head unit with the proper wire harness and now my right front speaker keeps cutting out. If I tap on the side of the dashboard where the head unit is it'll come back on but only for a minute or two. Does anybody know what the problem could be ?BTW sorry for hijacking your thread.
 

·
Registered
Joined
·
736 Posts
Discussion Starter #5
I've got an 06 rex . I put in an aftermarket jvc head unit with the proper wire harness and now my right front speaker keeps cutting out. If I tap on the side of the dashboard where the head unit is it'll come back on but only for a minute or two. Does anybody know what the problem could be ?BTW sorry for hijacking your thread.
how did you connect the aftermarket harness to your new decks harness? solder? twisted wire? crush connectors? The obvious first check would be to pull out the deck and check for loose wire there.
 

·
Registered
Joined
·
389 Posts
how did you connect the aftermarket harness to your new decks harness? solder? twisted wire? crush connectors? The obvious first check would be to pull out the deck and check for loose wire there.
actually I bought the correct harness from comp usa and it plugged right into both ends. And yeah I guess I'll have to pull out the head unit and check it out . THANKS
 

·
Registered
Joined
·
736 Posts
Discussion Starter #7
actually I bought the correct harness from comp usa and it plugged right into both ends. And yeah I guess I'll have to pull out the head unit and check it out . THANKS
oh ok. most aftermarket harnesses i see only have a plug on one end. and you have to splice the other end.
 
1 - 7 of 7 Posts
Top