Subaru WRX Forum banner
1 - 20 of 101 Posts

·
Moderating U!
Joined
·
4,192 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I just installed my Blitz Dual TT DC yesterday. The installation was the worst. But anyway, I have a question about the purple wire that runs from the module to? Where do I attach it. The instrutions say either attach it to a ground or the parking brake. Where on the parking brake. I see three wires that go to the actuator of the parking brake, red , white and black. Which one do I tap into it?

Isn't the whole reason you are attaching it to the parking brake wires is that if the parking brake is realeased the engine will die?
I followed swankmonkeys instructions, but I tapped into the BOV hose to get the boost gauge to work. That works fine. but the TT doesn't do its job.

Please someone HELP ME!!!!!!!!!!! Where does the stupid purple wire go to ? Where do I attach it and if I splice into a wire, which wire and what color?
Kurlee Daddee
(THE ORIGINAL)
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
Pull apart the center consol from between the seats. At the base of the hand beake assy their is a pink (i think) wire connected to it. Thats the wire you want to splice. Or you can just ground it.

Good Luck,
Justin
 

·
Moderating U!
Joined
·
4,192 Posts
Discussion Starter · #3 · (Edited)
Root,
Thank you very much. I found the wire and tapped into and it works fine. But I followed the directions at swankmonkey a little to close so here is directions that will allow you to both arm the security system and lock the doors while the TT keeps the car running.

Also I quoted someone on Iclub so I won't take the credit for it. But believe me, it works, I GUARANTEE IT!

DO connect the accessory wire to the turbo timer. No modification to the harness at all.

DO CUT the dark green and black striped wire on the security module located under the dash.

DO NOT connect the dark green and black striped wire to anything, just tape it off

DO CUT the gray wire on the center security module located underneath the center console.

DO NOT connect the gray wire to anything, just tape it off.

And splice the purple wire that goes from the TT module to the (pink wire for 2002WRX/ light green wire for 2003WRX) underneath the center console under the arm rest in the base of the parking brake. This is an added precaution so that if the parking brake is released while the engine is running, the engine will shut off.

That is it.

There is no need to splice the Blitz WRX wiring harness at all. Just cut those two wires on their respective security modules and you are good to go. I did this the hard way and spliced all kinds of wires I didn't need to. Do it as I described above you will have no trouble.
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
That is what I did except with one minor difference. I took the time to take apart the connectors for the alarm stuff. I just pulled the correct wire and pin out then put it back together, pulled the wire straight back on itself and wrapped it with electrical tape. When looking at the connectors you can't tell anything has been changed, plus later, if I take out the Blitz DC TT i can plug them back in and function as designed.

Works great,
Justin
 

·
Registered
Joined
·
114 Posts
Where did you guys mount the main box of the Blitz turbo timer? Under the dash? If so how did you splice the pink wire under the center console to the purple wire of the TT module? Did you have to add some wire between the pink and purple wires?

Thanks
 

·
Moderating U!
Joined
·
4,192 Posts
Discussion Starter · #6 · (Edited)
The controller box I put underneath the clock in the dash. You can put double sided tape on the bottom of the controller box and use a tie wrap and secure it to the vent hose on either side under the clock. Couldn't really find any other easy spot.

As for the pink and purple wire splice, I soldered and heat shrank my connections. It looks professional. But the pink wire is a b$%ch to get enough slack to strip it. No the wire supplied with the TT is long enough to make it to the pink wire.

Good luck,
Kurlee Daddee
(THE ORIGINAL)
 

·
Registered
Joined
·
554 Posts
I used the double stick tape it can with and put the brain on the back side of the glove box. It has a stationary back wall back there. Then it was just a straight shot out the grommet through the firewall. I tried to take a picture but i couldnt get it good at all.

Justin
 

·
Registered
Joined
·
114 Posts
Is the security module under the driver side dash of the car. I looked under there and I don't know what I'am looking for? Kurlee did you mount the box under the drivers side dash or passenger side, I could only find the airduct on the passenger side. anybody have any pictures of this setup??


Thanks
 

·
Registered
Joined
·
170 Posts
I am installing my DTT tomorrow. In the swankmonkey instructions, I need a few inches of rubber hose to tap FPR line. What knid of hose am I using? Is it the same vacuum hosing used to install MBC?

And speaking of MBC, I went to auto parts store to look for vacuum tubing and all I found was 3/16" OD tubing. Don't I need 3/16" ID tubing instead?
 

·
Moderating U!
Joined
·
4,192 Posts
Discussion Starter · #10 · (Edited)
Neptune,
Check out these links for your installation. Make sure you do the following:

DO connect the accessory wire to the turbo timer. No modification to the harness at all.

DO CUT the dark green and black striped wire on the security module located under the drivers side dash.

DO NOT connect the dark green and black striped wire to anything, just tape it off

DO CUT the gray wire on the center security module located under the center console

DO NOT connect the gray wire to anything, just tape it off.

Here is the links:

http://wrx.swankmonkey.com/turbotimer/


http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?s=&postid=1710066#post1710066 Updated Link since 3-20-03


I mounted the controller box inside the two vents on the center dash underneath the clock and mounted it on top the vent closest to the driver. I used double sided tape and a tie wrap to secure it to the vent.


cnoff,
You don't need any extra hose, but you will need a 1/4 - 1/4 - 1/8 T fitting. You splice the hose that runs to the BOV which has a inner diameter of 1/4 and you put your vaccuum hose that connects to the contoller box and the on the 1/8 port of the T fitting. I still had like 6 inches of hose I had to cut off. There is definately ENOUGH hose in the kit.

Good luck you guys,
Kurlee Daddee
(THE ORIGINAL)
 

·
Registered
Joined
·
114 Posts
Hi Kurlee, I read a turbo timer installation instruction on scoobymod.com and they mentioned after plugging in the turbo timer with the harness you need to splice two wires to the ECU unit. It says you have to splice the blue and brown wires from the timer to the ECU. Do I need to do this or does the harness take care of this? Also When you say do connect the accesory wire to the turbo timer with no modification of the harness, does that mean that the harness connects the accessory wire to the TT?

Thanks, I'am just a little confuse. This could be due to the fact I haven't gotten the TT yet and havn't gotten a good look at at. I should be getting it today and hopefully installing it tonight.
 

·
Moderating U!
Joined
·
4,192 Posts
Discussion Starter · #12 · (Edited)
Neptune,
If you have the harness for the WRX, there is NO splicing wires at all EXCEPT THE PURPLE WIRE THAT COMES FROM THE TT CONTROLLER BOX. THE PURPLE WIRE MUST BE SPLICED TO THE (PINK WIRE for 2002 WRX/ LIGHT GREEN WIRE FOR 2003 WRX) UNDERNEATH THE CENTER CONSOLE IF YOU ARE USING THE FACTORY ALARM. THIS WILL ALLOW THE CAR TO KILL THE MOTOR IF THE PARKING BRAKE IS RELEASED.

Also, just remove the two wires form their connector or cut them.
The dark green and black striped wire on the security module under the drivers side dash and the the gray wire on the center security module located under the center console.

I believe the accesory wire is the blue wire on the harness for the TT. You don't need to do anything with it. Just leave it as is. Swankmonkey says to cut it. DO NOT CUT IT. LEAVE AS IS.

Also, there is no need to splice wires to the ECU. If you bought the harness for your car, there is ABSOLUTELY NO splicing of wires.


Good luck.
Kurlee Daddee
(THE ORIGINAL)
 

·
Registered
Joined
·
170 Posts
Help! I am installing right now. Just need some clarification. I cut the dark green wire to security module. Do I tape off both ends or does something need to be spliced to it?

Also, is the pink wire that I am splicing located with the large group of wires running into security module by parking brake?
 

·
Registered
Joined
·
114 Posts
hi kurlee,
I just installed the tt and is works fine except that when I turn the car off and the tt engages i can't turn the alarm on. I cut the dark green with black stipe wire along with the gray one as you said. Could there be something different with the alarm system that I have?? It's the OEM subaru alarm upgrade. I don't get it??
:confused: :confused:


thanks,
 

·
Registered
Joined
·
170 Posts
S**t, I need some serious help with this thing. Let me tell you the problems I have.

1. TT doesn't run car when I turn it off. I have power, but no idle. I've tried both auto and manual mode.

2. My left front turn signal doesn't work anymore. This one makes no sense to me.

Kurlee, I feel like I followed your directions exactly, so I don't know what is wrong.

Neptune, maybe you can help. I cut dark green wire and grey wire and taped BOTH ends off. I spliced purple wire into the pink wire that runs into security module under center console. I grounded both black wires.
 

·
Registered
Joined
·
114 Posts
I did everything you just did except for the purple wire spliced to the pink wire for the parking brake. I was going to wait til later to do that. Like I said earlier it works except that when I take key out the the tt counts down I can't set the alarm until it's done. I was just looking of the second link that kurlee provided in one of his earlier replies and in that link the guy connects the blue acessory wire of the harness to the dark green with black stripe and gray wires. It's looks like those wires still need power from the accessory so that the alarm can be turned on. Thats my guess. oh about your signal problem and it not working, make sure you cut the darkgreen with black stripe connected to the keyless entry under the dash, not the light green with black stripe. I almost got confused on which one, but I could be wrong considering mine doesn't work completely right yet. I hope some people can help out with this.
 

·
Moderating U!
Joined
·
4,192 Posts
Discussion Starter · #18 ·
Neptune,
You did cut the dark green wire with black stripe that goes under the drivers side dash in the security module held in by a 10mm bolt I think right?

You did cut the grey wire under the center console where the security module is right. That means taking out the entire center console, shift knob and boot. EVERYTHING. Right?

If you have all of that off, you can see the pink wire running to the bottom of the parking brake. Pull up a little bit of the carpet near the passenger seat right where the arm rest would be. You'll see it. Make sure to splice the purple wire from the controller box of the TT or the entire wiring will not work properly. You do have to take your key out of the ignition as well. Nothing is wrong with your security system, but you do have to connect the purple to pink wire for it all to work out.

cnoff,
Please read the above post. Make sure you cut the right wires. DARK GREEN with Black stripe. There is a light green with black stripe you DONT want to cut. And you did cut the grey wire underneath the center cosole at the security module?

You might have cut either the wrong green wire or the wrong grey wire and that is why your blinker doesnt work.
AND PLEASE TELL ME YOU DID DISCONNECT THE BATTERY WHEN DOING ALL THIS CUTTING RIGHT?

Please follow all of the directions and CONNECT THE PINK TO PURPLE WIRE OR ELSE IT WILL NOT WORK.

Good luck,
Kurlee Daddee
(THE ORIGINAL)
 

·
Registered
Joined
·
114 Posts
I'll give it a try, but I don't see the difference between just grounding the purple wire or having the pink wire supply the ground signal. It should work the same.

I'll connect the purple wire to the pink, now we just splice into it, not cut it correct?
 

·
Registered
Joined
·
170 Posts
Kurlee,

I did disconnect neg terminal of battery. I did cut Dark green wire (wire actually looks half black and half olive green) going into security module under dash and taped BOTH ends. I cut gray wire going into security module in center console and taped both ends.
The pink wire!!!! Is it the pink wire that is grouped with the gray wire or is there another pink wire. I spliced the pink wire that is grouped with gray wire into center console security module. Maybe the vampire clip isn't getting good connection?

I grounded both black wires and I am pretty sure they are well grounded.

What is the loose wire wire from harness for? Do I do anything with that?

Anyone have a clue why my turn signal doesn't work?

Display unit turns on and boost gauge works. I didn't get instructions on how to set unit, so maybe I am not setting it right?
 
1 - 20 of 101 Posts
Top