Attn Heide and Zax.
Results 1 to 9 of 9

This is a discussion on Attn Heide and Zax. within the Tuning: Electronic Engine Management forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Here is a data log from my drive home as you requested. https://docs.google.com/open?id=0B8b...kdSc3dlUFhiT00...

  1. #1
    Registered User silvercookie's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Glendale, NY
    Posts
    179

    Attn Heide and Zax.

    Here is a data log from my drive home as you requested.

    https://docs.google.com/open?id=0B8b...kdSc3dlUFhiT00

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Luke Skywalker Mikie13's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Palmyra, NJ
    Posts
    20,636
    biggest log evaaaaaaaaar (that's what she said)....and no actual WOT pull...
    The Hawk-Eye Alliance #90|The Blobeye Syndicate #0|The Stink-Eye Mob #0|N.E.R.D. Founding Member & #3
    2012 Lightning Red WRX Sedan Stock...for now Soon to be OpenSource tuned by: Mattypants @ WTF Tuning
    "If I have 10 ice cubes and you have 11 giraffes, how many pancakes can fit on the roof? Purple, because aliens don’t wear hats" -Ying

  4. #3
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,661
    I Support ClubWRX
    I shouldn't respond since this thread is directed at other people, but...

    1) Shorten your log (multiple short logs are more useful and easier to interpret). 5000+ lines is rediculous.
    2) DAM is below 16. Something's off. When you first reflash, what is the DAM set at?
    3) Who did the tune?
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning, LLC

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

  5. #4
    ¯\_(ツ)_/¯ Rambo's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Denial
    Posts
    4,813
    I Support ClubWRX
    Yeah, I'm not seeing any pulls past 5,000rpm.
    Isaac -- 2003 WRX sedan Stg II - Gave its life for mine 6/2013.
    2007 Outback 3.0R wagon
    Proud owner of a N.E.R.D, Member 1.38×10-23

    He who shall be last, shall be sideways and smiling... - Jeremy Clarkson

  6. #5
    Registered User silvercookie's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Glendale, NY
    Posts
    179
    Quote Originally Posted by EJ257 View Post
    I shouldn't respond since this thread is directed at other people, but...

    1) Shorten your log (multiple short logs are more useful and easier to interpret). 5000+ lines is rediculous.
    2) DAM is below 16. Something's off. When you first reflash, what is the DAM set at?
    3) Who did the tune?
    This is tuned on the accessport. so i have no idea.

  7. #6
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,661
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by silvercookie
    This is tuned on the accessport. so i have no idea.
    DAM is 15, which isn't a big deal, but it's not right. You may have a tank of bad gas or something. Keep an eye on the DAM and make sure it doesn't go any lower, and fill up at a different station next time. Reset the ECU and see what happens
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning, LLC

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

  8. #7
    zax
    zax is offline
    ¯\_(ツ)_/¯ zax's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Neverland Ranch, Maryland
    Posts
    12,670
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    Yeah, as mentioned, DAM has incremented down. No FBKC really, which is a good sign. I'd keep a watch on the DAM, however.

    Also, how far are you along on the break-in period? I see the hardest you pushed the car was only 1.7 load. I'd say do the following:

    1.) Reset the ECU
    2.) Remove all other logging parameters except for: Calculated Load, RPM, Boost, FBKC, FLKC, DAM, and Throttle %. Perhaps also add IAT.
    3.) Get in the car, immediately do a 20-30 second log to record the default DAM
    4.) When DAM is 16, please begin a 60 second log hitting 2.0 load and featuring some tip-in

    As Matty said, perhaps it's a good idea to fill up with quality 93 octane ASAP
    Last edited by zax; 12-10-2012 at 08:09 PM.
    2015 CWP WRX STi ... But how did I get roped back into an EJ motor?!
    Zax's utterly unimaginably stock 2015 STi build thread
    Zax's Shaggin' Wagon Build Thread Now tuned for 99% pure Unicorn Jizz!

    Zach | Moderator -- Mid-Atlantic States, Tech & Modifying & General Repairs
    Rollin' with the Bugeye Mafia #302 | N.E.R.D. Subject Zero
    Facebook me here

    Your Mid-A local board: http://www.clubwrx.net/forums/mid-atlantic-states/

  9. #8

  10. #9
    zax
    zax is offline
    ¯\_(ツ)_/¯ zax's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Neverland Ranch, Maryland
    Posts
    12,670
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    IAM is still 15... and you are getting some FBKC in the first log in a relatively high load cell (1.6). Not necessarily a cause for alarm, but I'd keep an eye on it. Make sure you reset your ECU.
    2015 CWP WRX STi ... But how did I get roped back into an EJ motor?!
    Zax's utterly unimaginably stock 2015 STi build thread
    Zax's Shaggin' Wagon Build Thread Now tuned for 99% pure Unicorn Jizz!

    Zach | Moderator -- Mid-Atlantic States, Tech & Modifying & General Repairs
    Rollin' with the Bugeye Mafia #302 | N.E.R.D. Subject Zero
    Facebook me here

    Your Mid-A local board: http://www.clubwrx.net/forums/mid-atlantic-states/

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •