My ABS doesn't engage
Results 1 to 2 of 2

This is a discussion on My ABS doesn't engage within the Suspension & Wheels forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I've been searching for days on this, and havent found another similar post. my 2003 WRX wagon doesn't have the ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Grand Rapids, Michigan, United States
    Posts
    31

    My ABS doesn't engage

    I've been searching for days on this, and havent found another similar post.

    my 2003 WRX wagon doesn't have the ABS engage when the wheels lock up. I got used to the brakes in my prelude (upgraded to ceramic pads, perfect ABS, nice new fluid, etc) and want the wrx to stop nice like it did.

    what happens when i hit the brakes, it just locks the front wheels (the rear needs new rotors and pads which i am doing tomorrow)

    there is no ABS light, the ABS fuse was blown (20A fuse on interior fuse box), i replaced it and no change. I'm just looking for any sort of direction so i can learn how the systems work in these cars, how to fix them, and generally make my ride nice.

    also, if anybody has links to a free PDF service manual, that would be helpful

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Grand Rapids, Michigan, United States
    Posts
    31
    well, i'm dumb. went through the whole system, and figured out that the ABS motor was unplugged. there is a big connector, and it was just in the spot, but not pressed down onto the pins.

    after i plugged it in, i got an abs light, but only needed to drive accross the road. i parked it there for a few hours while i was with a friend, then when i came back to the car, the abs magically worked. so case closed

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •