my 09 wrx
Results 1 to 14 of 14

This is a discussion on my 09 wrx within the New Member Hangout forums, part of the Community - Meet other Enthusiasts category; Ok so I'm a first time subaru owner. I've had my 09 wrx impreza for about 4 months now and ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Houston
    Posts
    5

    Red face my 09 wrx

    Ok so I'm a first time subaru owner. I've had my 09 wrx impreza for about 4 months now and today I messed up on coming down on the gears :/ when I stopped at the light I noticed a rattling noise every time I accelerated and it only d9es it when I accelerate. And very noticeable after 2500 rpm. Does anyone know what it could be?

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User nsibanez's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    1,815
    Try to get a video

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Houston
    Posts
    5
    How do I upload a video on this site?

  5. #4
    Registered User nsibanez's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    1,815
    I see a lot from YouTube and then they either paste the link or the video code

  6. #5
    Registered User Blackfin's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Ontario
    Posts
    18
    While we wait for the video can you elaborate on "messed up"? What did you do?

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Houston
    Posts
    5
    Yeah what happened was between two traffic lights about a mile away and I was on 5th gear going 60 I tried lower it the gear down but accidentally put it on second and car jerked on me and quickly pit it on neutral then 4th. As I got to the light and made a complete stop I pressed the accelerator and as the rpm climbed to no more than 2500 it started doing a rattling sound.

  8. #7
    Registered User
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Montrose, CA
    Posts
    76
    bent valves maybe? jumped timing maybe? just my 0.02 cents opinion

  9. #8
    Registered User nsibanez's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    1,815
    Weird. Shouldn't be a problem getting into second... A little rough but 60 is do able in second.
    Are you aware 09 are known for spinning bearings?

  10. #9
    Registered User Blackfin's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Ontario
    Posts
    18
    Going to guess a spun rod bearing but we'd need to hear it to be sure.

  11. #10
    Registered User
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Houston
    Posts
    5
    Well good morning. I showed the video to the guy that works with me and he's a good mechanic and he said it's a spun rod :/

  12. #11
    Registered User
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    River Edge, NJ
    Posts
    473
    Sorry to hear that bro
    JOE
    2013 WRX DGM
    Stink Eye Mob #82

  13. #12
    Registered User nsibanez's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    1,815
    Ya there's been a LOT of 08-10 with this problem. It could happen straight off the lot with 10 miles or it could be whenever...
    Do you have a warranty of it at all?

  14. #13
    Pro Manscaper Mikie13's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Palmyra, NJ
    Posts
    20,981
    Sounds like something's messed up.
    The Hawk-Eye Alliance #90|The Blobeye Syndicate #0|The Stink-Eye Mob #0|N.E.R.D. Founding Member & #3
    2012 Lightning Red WRX Sedan
    Stock...for now Soon to be OpenSource tuned by: Mattypants @ WTF Tuning

  15. #14
    Registered User
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Houston
    Posts
    5
    No warranty anymore :/ gonna come out of my pocket. Someone from told me it could be the clutch but idk I'm gonna load a video on youtube and paste the link here.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •