Ut oh
Results 1 to 9 of 9

This is a discussion on Ut oh within the New Member Hangout forums, part of the Community - Meet other Enthusiasts category; Check engine light came on.. Any thoughts? Trying to figure out the deal here....

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    wisconsin
    Posts
    116

    Ut oh

    Check engine light came on.. Any thoughts? Trying to figure out the deal here.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by Kurtisg123 View Post
    Check engine light came on.. Any thoughts? Trying to figure out the deal here.
    Pull the code with a scan tool. You can go to a local auto zone and they will do it for you.

    Then just google the code and see what it says

  4. #3
    Good news, everyone! xxxxxxxAnub1s's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Eh, whaaaaa?
    Posts
    3,855
    I Support ClubWRX
    Any time the CEL comes on you need to have the code pulled in order to know why it came on. Also, in order for us to know where to begin assisting you, we need to know that code.
    Cody
    Hawk-Eye Alliance #727 N.E.R.D #255.255.255.0

    Your nighttime volunteer of near-useless information.
    Good news, everyone!

  5. #4
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,725
    I Support ClubWRX
    Figure out the code, post the code, find solution.

    Help us, help you...
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning, LLC

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

  6. #5
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    wisconsin
    Posts
    116
    P0442 evap system small leak

  7. #6
    Registered User lytlec's Avatar
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Central PA
    Posts
    4,302
    Have you ever changed your fuel pump? I did when I did a turbo swap and I kept getting this code too. Apparently I shredded my gas pump gasket by tightening the cover a little to much...so I replaced that gasket which was no fun and I will never ever do that again...but that code has never come back yet! Also it only came on when I would be in the last 1/4 tank of gas...
    <-------- Taylor Swift.
    2006 WRX 330whp. 300wtq. Slow.
    Hawk-Eye Alliance #137
    First Mods...what to do.
    Subaru Guide

  8. #7
    Registered User mexicanzero's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Ottawa Ontario Canada
    Posts
    262
    check ur gas cap and make sure its tight and the rubber seal around the cap is ok and the surface it seals against on the filler neck is clean and smooth

    if thats all ok it becomes a bit more in depth... maybe a hose came off the canister?

    -Alex
    LIVE LOUD, ROCK HARD!!@

    2003 WRX wagon 16g + 6 speed

  9. #8
    Registered User
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    wisconsin
    Posts
    116
    Quote Originally Posted by mexicanzero View Post
    check ur gas cap and make sure its tight and the rubber seal around the cap is ok and the surface it seals against on the filler neck is clean and smooth

    if thats all ok it becomes a bit more in depth... maybe a hose came off the canister?

    -Alex
    Where exactly is the evap canister in 2002 Wrxs?

  10. #9
    Registered User mexicanzero's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Ottawa Ontario Canada
    Posts
    262
    on my 03 its at the right rear i think right behind the right rear wheel
    LIVE LOUD, ROCK HARD!!@

    2003 WRX wagon 16g + 6 speed

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •