Is the flat 4 suppose to do this?
Results 1 to 8 of 8

This is a discussion on Is the flat 4 suppose to do this? within the New Member Hangout forums, part of the Community - Meet other Enthusiasts category; new owner of a 05 wrx sti,..love it alot, but does this motor run with some back fire sounds or ...

  1. #1
    Registered User bullyson's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    SD
    Posts
    9

    Is the flat 4 suppose to do this?

    new owner of a 05 wrx sti,..love it alot, but does this motor run with some back fire sounds or is it something else?...hear this when shifting over 3g's..

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Sammich Makin' Pwincess wrxtreme06's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    orlando flawduh
    Posts
    12,688
    I Support ClubWRX
    what are your mods?

    if youre fully catless & have some sort of aftermarket BOV you are probably running rich & backfiring.

    desiree
    your friendly, neighborhood subaru girl
    abbigale : 06 impreza wrx tr: cobb stage II
    hawkeye alliance #11:11//
    wingl3ss @ll!ance #17 // lvl 80 N.E.R.D.

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4
    i have the same problem and i do have a aftermarket bov what can i do the check engen lite went on and it said i needed an o2 senser so i replaced it and its still doin the same thing

  5. #4
    Registered User jpjester's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Doylestown PA
    Posts
    800
    BOV For the Loss
    Previous Subarus:
    2004 Subaru WRX, 18G Deadbolt Zilla setup w/ Supporting Mods
    2009 Subaru WRX Hatchback Stock!

  6. #5
    Registered User tarmacsti's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    South Africa, Jo'burg
    Posts
    862
    Quote Originally Posted by jpjester View Post
    BOV For the Loss
    +1 return to stock!
    **__The Hawk-Eye Alliance__**
    Member #0135

  7. #6
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,137
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by bill_z View Post
    i have the same problem and i do have a aftermarket bov what can i do the check engen lite went on and it said i needed an o2 senser so i replaced it and its still doin the same thing
    You probably need a tune and are running with no cats?

    Was it PO420?


    If so here is a fix.
    http://www.scoobymods.com/forums/mod..._o2-t3417.html
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

  8. #7
    Registered User
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    I hate the South, GA
    Posts
    162
    my car makes popping sounds in b/t shifts...i have nothing but a cbe....

  9. #8
    Registered User jpjester's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Doylestown PA
    Posts
    800
    Quote Originally Posted by greenc51 View Post
    my car makes popping sounds in b/t shifts...i have nothing but a cbe....
    Thats BackPreassure
    Previous Subarus:
    2004 Subaru WRX, 18G Deadbolt Zilla setup w/ Supporting Mods
    2009 Subaru WRX Hatchback Stock!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •