CEL won't turn off
Results 1 to 8 of 8

This is a discussion on CEL won't turn off within the Maintenance, service, and repair forums, part of the Tutorials & DIY category; Got code 0131, so I replace front O2 sensor, disconnected the battery to reset the computer, and the light came ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    2

    CEL won't turn off

    Got code 0131, so I replace front O2 sensor, disconnected the battery to reset the computer, and the light came back on. Had it checked and same code, reset the computer again, this time with the code reader and the light came on again. Some people have been telling me to drive from 50-100 miles and it will go off. Do I still need to drive it to get the light to go off even if I reset the computer? I have a 2003 Impreza WRX.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    He simply abides. SD_GR's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    CA, US
    Posts
    22,715
    I Support ClubWRX
    The code could be legitimate. Check the wiring again, and search for other reasons you might be getting the code.
    WRX Info Links, Courtesy TheJ
    Man is a brute.... If you're cruel to him, he respects and fears you. If you're kind to him, he plucks your eyes out. Alexis Zorbas
    I lied. I cheated. I bribed men to cover the crimes of other men. I am an accessory to murder. But the most damning thing of all... I think I can live with it. And if I had to do it all over again - I would. Benjamin Sisko
    DISCLAIMER: Opinions expressed are the author's alone and are inherently worthless.

  4. #3
    Registered User KnightFury's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    salem, oregon
    Posts
    284
    there is a sticky floatin around here w/ code reasons

  5. #4
    Registered User KnightFury's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    salem, oregon
    Posts
    284

  6. #5
    Registered User KnightFury's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    salem, oregon
    Posts
    284
    P0131 Front O2 Sensor Low Voltage
    P0131 Front oxygen (A/F) sensor circuit range/performance problem (low input)

    thats what ive found hope it helps, ya should only have to disconnect batt for a few min to allow reset then after driving it may come back on if issue isnt resolved

  7. #6
    Registered User jd92677's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Cincinnati
    Posts
    2,136
    Quote Originally Posted by tjbartle View Post
    Do I still need to drive it to get the light to go off even if I reset the computer? I have a 2003 Impreza WRX.
    No, if the light is coming back, you haven't solved the problem. Could be a circuit issue. Where did you get the o2 from? If it's aftermarket, it could be the problem too.

  8. #7
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    2
    I originally bought a universal O2 senor made by Bosch, but I'm returning it and getting the OE replacement tomorrow so hopefully it'll work.

  9. #8
    Registered User jd92677's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Cincinnati
    Posts
    2,136
    Quote Originally Posted by tjbartle View Post
    I originally bought a universal O2 senor made by Bosch, but I'm returning it and getting the OE replacement tomorrow so hopefully it'll work.
    That's a good idea, those universals rarely work properly

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •