Oil pressure gauge question
Results 1 to 3 of 3

This is a discussion on Oil pressure gauge question within the Interior Mods forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; When i first start my car I usually get a reading of 100 psi or so but lately when I ...

  1. #1
    Registered User Imprezed's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Arvada, CO
    Posts
    59

    Oil pressure gauge question

    When i first start my car I usually get a reading of 100 psi or so but lately when I start my car its been only going to 78 psi. I checked for leaks and the wiring but everything looks fine.When the car warms up it still reads 30 or so psi. Do you guys think my sending unit is crapping out? its only been 2,000 since i installed it. any feedback will help.
    thanks
    rich
    2002 Ralllyish Bluish Subaruish WRXish

    "im not not licking toads!"

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User 04blkWRX's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    NNJ
    Posts
    721
    Is it possible there is a pinch in the lines to your sender? Or maybe a clog?
    06 S40 T5 AWD
    Previous: 2004 WRX
    05 CBR600F4i

  4. #3
    Banned sonicrx's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    ask you mom
    Posts
    779
    what type do you have mechanical,or electronic. and the colder the weather the higher it will read on start up.and as for the 30 psi that is pretty normal when warm.i have greddy electronic warning guages (metric) and my oil pressure is at7.0 kg/cm2 at start up and drops to 2.0 kg/cm2 when warm . i would not worry about it
    Last edited by sonicrx; 03-21-2005 at 05:33 PM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •