Wacky radar doesnt like boost
Results 1 to 9 of 9

This is a discussion on Wacky radar doesnt like boost within the Interior Mods forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I posted on this a while back and didnt get much information, but i recently put my downpipe on and ...

  1. #1
    Registered User 04wrx4keeps's Avatar
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Central NY/ Western PA (for school)
    Posts
    520

    Wacky radar doesnt like boost

    I posted on this a while back and didnt get much information, but i recently put my downpipe on and its gotten alot more frequent. It almost seems like when i get into boost my radar starts going berserk and telling me that its detected a laser. this happens anywhere regardless other cars or lights outside. I dont have any (non stock) lights inside that car, im mostly just wondering if anyone else has had this happen or if anyone know why it does.
    Im guessing maybe its vibrations from the engine and reflected light from the dash? any thoughts?

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Jun 2003
    Location
    RIT/Boston
    Posts
    11
    Send an email to the manufacturer and see if there are any updates to the laser detection. Describe your problem, maybee they are aware of it.

  4. #3
    Banned Mili727's Avatar
    Join Date
    Jun 2002
    Location
    Ga
    Posts
    3,114
    Happened to me when I was running 21 lbs of boost. The boost causes an electrical surge and made my radar flash "LASER" scared the **** out of me.

  5. #4
    Registered User Boostman's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Lexington KANTUCKYY
    Posts
    36
    Mili, and 04WRX
    What radar det. are you guys using?
    I have had the Passport 8500 without any major problems so far!

  6. #5
    Registered User ryland's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    NY
    Posts
    2,125
    V1 here, no issues either.
    2004 Black WRX Sedan

    Mods = yes

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Kansas
    Posts
    11
    I had the same problem with a uniden pos unit, and no problem when I replaced it with a bel.

  8. #7
    Registered User Scooby2k2's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Indiana
    Posts
    67
    its an electrical problem... what you need to do to fix is go to radio shack and get like a 1k resitor and put that inline with the power side of your cigarrette lighter plug.... that will stop your radar detector from wiggin out...

  9. #8
    Registered User Slo STI's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    jax
    Posts
    132
    K40 here built in, no issues....
    01' GSXR1K Sold
    02' S2K Turbo Sold 5-24
    04 SLO STI Sold 01/04
    03' Cobra
    Pictures

  10. #9
    Registered User Wade-0's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Southern Orygun
    Posts
    3,809
    My Bel does it occasionally, but only when I'm hard on the throttle though. Scares the poop outta me.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •