Help: NAVI sensor question
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

This is a discussion on Help: NAVI sensor question within the Interior Mods forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; So I had an Eclipse 5500 put in yesterday and so far I like it. The only thing that bugs ...

  1. #1
    Registered User ArchangelF16's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    NC
    Posts
    321

    Help: NAVI sensor question

    So I had an Eclipse 5500 put in yesterday and so far I like it. The only thing that bugs me is that I can't program a lot of stuff (like POI and addresses) unless the handbrake is engaged. The guy that was showing me how it worked said that it should be a pretty simple fix to defeat the navi system to say the handbrake was set but that they wouldn't do it at the shop for liability reasons.

    Anybody have pictures and/or directions on how to do this? I did a search with no luck. Thanks.
    2004 White WRX (R.I.P.)
    2006 White TR replacement
    1998 V5 Grey STi

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User flyingpertyhigh's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Brookline MA
    Posts
    164
    Quote Originally Posted by ArchangelF16
    So I had an Eclipse 5500 put in yesterday and so far I like it. The only thing that bugs me is that I can't program a lot of stuff (like POI and addresses) unless the handbrake is engaged. The guy that was showing me how it worked said that it should be a pretty simple fix to defeat the navi system to say the handbrake was set but that they wouldn't do it at the shop for liability reasons.

    Anybody have pictures and/or directions on how to do this? I did a search with no luck. Thanks.
    i got the eclipse 5435 and i'm having the same problem. same with dvd's and video.

  4. #3
    Registered User ridered's Avatar
    Join Date
    May 2006
    Location
    North vancouver
    Posts
    30
    I had that problem in my old car with an older pioneer unit, i had my buddy who knows stuff fix it, he went to the handbrake and disconnected the wire the shop ran to it, then put it to a new switch that was grounded, dunno if that will work for eclipse, i also heard it doesn't work on newer pioneer

  5. #4
    Registered User ArchangelF16's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    NC
    Posts
    321
    the point where my parking brake light comes on on the dash and the point when the NAVI stuff disengages are at different times. Does that mean there is a switch or something in there that has to touch for this to happen? If so, could I just unhook one side from the parking brake and permanently connect it to the other half of the switch?
    2004 White WRX (R.I.P.)
    2006 White TR replacement
    1998 V5 Grey STi

  6. #5
    Registered User ArchangelF16's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    NC
    Posts
    321
    bump. Where are all the audio nuts in here?
    2004 White WRX (R.I.P.)
    2006 White TR replacement
    1998 V5 Grey STi

  7. #6
    Registered User flyingpertyhigh's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Brookline MA
    Posts
    164
    i do know that some newer navi systems use a speed sensor instead of a brake cable to disengage functions because of how easy it was to hack the older models. easy hacking = easy lawsuits.

  8. #7
    Registered User houdini's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Los Alamos, NM
    Posts
    274
    As a guy with some EE experience (not audio, strictly)... it shouldn't be that hard. Grab a multi-meter and figure out what the wire to the e-brake looks like when the brake is up (probably at + something). Connect the e-brake wire from the stereo to a source that is always that voltage. Done.

    Grab a EE and it'll be quick work.
    2003 White Sportswagon
    Mods: Cobb stg 2 (STX map), Whiteline strut braces, SRBs and swaybars, Kartboy rear endlinks, 04+ rear swaybar mounts, Hawk HPS brake pads meeting Powerslot front rotors, Bridgestone Potenza RE-01Rs, some stereo
    Pending: some more stereo. Front endlinks?

  9. #8
    Registered User JOHN91709's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    So-Cal
    Posts
    1,713
    just ground it with a switch
    t3h Z w00t!!!
    Blobeye Syndicate #12
    ???
    ooo you touched my tra la la
    Quote Originally Posted by ShardAerithes
    My buddy has an SRT-4, I watched him beat an F-16 from a roll.

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •