EGT gauge reading without probe
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on EGT gauge reading without probe within the Interior Mods forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Cross posted on i-club. Just intallled my EGT gauge without the probe yet. Light works and dims. Tapped the ignition ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    bay area, ca
    Posts
    11

    EGT gauge reading without probe

    Cross posted on i-club.

    Just intallled my EGT gauge without the probe yet. Light works and dims.

    Tapped the ignition positive from a blue/black wire off the cruise switch.

    Should the reading be at zero without the probe ?

    thanks.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Edmonds, Washington
    Posts
    542
    What do you expect it to read with no thermocouple input? come on now...
    http://homepage.mac.com/supermarkus/PhotoAlbum1.html

    Mullet haiku:
    Daughter's BMX
    Takes me to welfare office
    Trans Am is on blocks

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    bay area, ca
    Posts
    11
    If I am not mistaken I read somewhere that someone had his readings at the max.

    thanks


    Originally posted by supermarkus
    What do you expect it to read with no thermocouple input? come on now...

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2001
    Location
    Edmonds, Washington
    Posts
    542
    With no input from the probe, there will be no reading on the gauge. An egt gauge using a k-type thermocouple needs a voltage input to give a reading, for example 300C yielding 12.2mV output from the thermocouple. With no probe plugged in to complete the circuit and provide an input voltage, you will have no reading. I don't know what type of EGT gauge you're talking about. Autometer, Greddy, Defi etc all use K-type probes as far as I have seen.

    And why would it matter if your gauge is showing max temp if it isnt receiving any input? If it was pegged with the probe in... you know the rest.
    http://homepage.mac.com/supermarkus/PhotoAlbum1.html

    Mullet haiku:
    Daughter's BMX
    Takes me to welfare office
    Trans Am is on blocks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •