AEM Boost Gauge inatall questions/problems
Results 1 to 3 of 3

This is a discussion on AEM Boost Gauge inatall questions/problems within the Interior Mods forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; So when I had my car in for its stage II upgrade, I figured that I would just let the ...

  1. #1
    Registered User Condore21's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    3

    AEM Boost Gauge inatall questions/problems

    So when I had my car in for its stage II upgrade, I figured that I would just let the shop install my boost gauge for me. The gauge worked fine when I left the shop, but ever since then it doesn't work like it's supposed to. For example, when in idle, the needle reads "0". When I get on the throttle it reads something like 25psi. The gauge almost never goes into vacuum. Also, the light on the gauge is always on, with or w/o headlights on.

    I took a look at the wiring today and this is how the shop has it wired up,
    Gauge Wiring Clock Wiring
    Red - Constant 12v----------> Blue/red tracer - Constant 12v
    Pink - Ignition 12v---------->Yellow/green tracer - Ignition 12v
    Grey - Illumination------------>White/red tracer - Illumination
    Black - Ground---------------->Black - Ground
    Brown - Analog (not connected)
    White - Analog (not connected)

    The shop did solder the gauge wires into the clock radio harness. I tried wiggling the wires with the car running and nothing changed.

    Now, searching on this site, I see that people have wired their gauges up to the radio/hvac wiring harness. Is this a better place to tap into? Is this the correct diagram for wiring up an analog boost gauge,
    Gauge Wiring Radio Wiring
    Red - Constant 12v------->Blue/red tracer - Constant 12v (radio harness)
    Pink - Ignition 12v------>Green/orange tracer - Ignition 12v (a/c harness)
    Grey - Illumination-------->Violet - Illumination (radio harness)
    Black - Ground------------>Black - Ground (radio harness)

    Any help with this would be great!
    '06 WR Blue Pearl WRX Limited. Stock...for now.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User teflon_jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    8000' up in Colorado
    Posts
    6,753
    How long ago did the shop do the work? If it hasn't been that long, why not take it back to them and have them fix it since they should do it for free?
    Scott
    Past Subies - '11 STI Limited stage 1+ and '04 STi stage 2+
    '13 Wrangler Rubicon - custom front bumper w/12k lb winch & off-road lights, skid plates, diff guards, etc.
    '04 Porsche 911 Turbo GT2 clone 600 HP/TQ
    '77 F-150 heavily modded for off-roading

  4. #3
    Registered User Condore21's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    3
    The shop that I took the car to has since closed. That is why I am trying to get peoples help here.
    '06 WR Blue Pearl WRX Limited. Stock...for now.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •