gauge help
Results 1 to 14 of 14

This is a discussion on gauge help within the Interior Mods forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; prosport oil pressure gauge(new) works fine at idle, but as soon as I step on the gas the gauge pegs ...

  1. #1
    Registered User Dos-fivewagon's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    portland
    Posts
    22

    gauge help

    prosport oil pressure gauge(new) works fine at idle, but as soon as I step on the gas the gauge pegs max and stays there until I hit a light and the cars idling again. Anybody have any suggestions on how I can fix this? It would be cool to have a functioning gauge while driving.
    One industrial accident away from financial freedom!

    Blobeye Syndicate #215

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,733
    I Support ClubWRX
    Buy a Defi/Greddy/Omori gauge
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning, LLC

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

  4. #3
    Registered User Felginator's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Parsippany, NJ
    Posts
    58
    Contact Prosport. They have good customer service from what I've heard. The success stories with them seem to be hit or miss.
    Stage II WRB WRX Wagon

  5. #4
    Registered User Felginator's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Parsippany, NJ
    Posts
    58
    Also, are you using a sandwich adapter?
    Stage II WRB WRX Wagon

  6. #5
    Registered User Dos-fivewagon's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    portland
    Posts
    22
    yes using a sandwhich adapter. ill try giving them a call on monday. had no problem with my other prosport gauges just the oil pressure one.
    One industrial accident away from financial freedom!

    Blobeye Syndicate #215

  7. #6
    Registered User Prosport Gauges's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    43
    Did you check the ground to the sender? With the gauge pegging out it indicates an open circuit. So maybe the engine torgue on throttle combined with a loose ground/bad wire is causing the problem.
    As mentioned above you can always call us for tech support so we can get you fixed up asap.

  8. #7
    Registered User lil al's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    baltimore, md
    Posts
    43
    would the rposport sanwich adapter work for a different brand of gauges? glowshift oil sanchwicha dapter is terrible

  9. #8
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,733
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by lil al
    would the rposport sanwich adapter work for a different brand of gauges? glowshift oil sanchwicha dapter is terrible
    Greddy offers one I've been eying for a while ...
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning, LLC

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

  10. #9
    Registered User Willard's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Camarillo, CA
    Posts
    277
    Quote Originally Posted by Prosport Gauges View Post
    Did you check the ground to the sender? With the gauge pegging out it indicates an open circuit. So maybe the engine torgue on throttle combined with a loose ground/bad wire is causing the problem.
    As mentioned above you can always call us for tech support so we can get you fixed up asap.
    Betcha thats the problem. If the sandwich plate is anodized, painted, or hard coated youll have to ground the sending unit.
    Had that same problem with an oil temp gauge.
    2011 Honda CR-Z EX
    Milano Red / Navigation / 6MT

    2009 WRX hatch premium SEM #52 Traded 7/28/11
    Kartboy STS & bushings // RedlineGoods Shifter & E-brake boots // Muffler delete pipe // Window tint //

  11. #10
    Registered User Prosport Gauges's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    43
    Our adapter plate will work as long as the sensors you are using are 1/8th NPT

  12. #11
    Subaru Newb MainFrame's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Texas, United States
    Posts
    8,162
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    My Prosport electronic oil pressure gauge reads ~20psi low across the board. I'm going to give you guys a call some time this week and see what we can work out. It's probably a bad sending unit, maybe I you could send me a replacement and I could send the current one back once I get the replacement installed, or can it be recalibrated? It still works, but it's reading 1psi at idle and the mechanical gauge I hooked up was reading 23psi.

  13. #12
    Registered User Prosport Gauges's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Tampa, Florida
    Posts
    43
    please call us for warranty and return information

    Ryan

    727-572-9011

  14. #13
    Registered User
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    3

  15. #14
    Subaru Newb MainFrame's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Texas, United States
    Posts
    8,162
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by scoobidoo View Post


    that's exactly what the prosport gauges look like

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •