Hesitation, bad idle, CEL
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on Hesitation, bad idle, CEL within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; As its been getting colder outside, my car has been acting very weird. It has been hesitating at low rpms, ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    52

    Hesitation, bad idle, CEL

    As its been getting colder outside, my car has been acting very weird. It has been hesitating at low rpms, and idling weird when im stopped, and when its night or colder, a CEL pops up. I do not know of an Autozone near me that can check the code, but Ill find a place, as for now do you guys have any thoughts?

    Here are my mods

    Catless turboback
    Uppipe with removed egt sensor
    Deadbolt pnp td04

    Thats it, nothing else. I dont see how these mods could make this happen, and I know subaru would tell me its my fault. This CEL and weird idiling is starting to freak me out.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User WRXout's Avatar
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Houston
    Posts
    3,709

    Re: Hesitation, bad idle, CEL

    Originally posted by lethys412
    As its been getting colder outside, my car has been acting very weird. It has been hesitating at low rpms, and idling weird when im stopped, and when its night or colder, a CEL pops up. I do not know of an Autozone near me that can check the code, but Ill find a place, as for now do you guys have any thoughts?

    Here are my mods

    Catless turboback
    Uppipe with removed egt sensor
    Deadbolt pnp td04

    Thats it, nothing else. I dont see how these mods could make this happen, and I know subaru would tell me its my fault. This CEL and weird idiling is starting to freak me out.
    this happens to me too, i dunno what it is either , when i get CEL's cylinder 1 missfires
    Fadi....
    04' WRX, Stage 4 with fmic R.I.P
    05' WRX STI, 325whp 346wtq @17psi
    MODS
    Quote Originally Posted by Trailboss
    Enough of the bloody titties show.

  4. #3
    Registered User Kenshin's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Posts
    1,261
    happens to me too, i dunno what it is either , when i get CEL's cylinder 1 missfires
    how did you fix it?
    "All the auto WRXs I've driven (alot, I work at a dealership) give me enough time to make a peanut butter and jelly sammich before they hit boost." - Rancid

    SQC 120

  5. #4
    Registered User GTScoob's Avatar
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Atlanta
    Posts
    677
    do you have any engine management for that turbo?

    I dont know the specs on it but it could be causing something.

    The cold air could be causing you to overboost or something. I really dont know. Have you ever scanned the CEL?
    13.2 @105 with the old auto. Now rockin a 4.44 standard tranny.

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •