EGT sensor came out (HELP)!
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on EGT sensor came out (HELP)! within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; the sensor is just laying there directly across from where it threads in... i'm not sure how it came out! ...

  1. #1
    Registered User poopymailman's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    olympia, wa (yes it's the capital)
    Posts
    120

    Question EGT sensor came out (HELP)!

    the sensor is just laying there directly across from where it threads in... i'm not sure how it came out! anyone ever have this happen? PLEASE HELP! i don't think anything will happen to the engine, any feedback on that also would be appreciated! my car sound like a freekin' old VW bug! cool to a certain extent, it just enhances the boxer rumble! a lot!!!

    thanks in advance

    ryan

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User BigRich's Avatar
    Join Date
    Aug 2001
    Location
    Lexington Park, Maryland
    Posts
    499
    This happened to me last year. It just shook itself loose over time. Since I had a constant CEL indicating the EGT probe was bad anyway I simply replaced it with a bolt coated in copper gasket maker. Not sure if the gasket sealer made any difference but I checked it the other day when I installed new plugs and it hasn't moved.

    As for the EGT probe I tossed it and plugged a resistor from Radio Shack into the wiring harness. Here's the tutorial

    -- Rich

  4. #3
    Registered User 04blkWRX's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    NNJ
    Posts
    721
    High temp Loctite or else just get a catless U/P and scrap the EGT gauge

    I don't think anything would happen to your engine but you'd have a big hole pre-turbo so you'd lose a lot of boost. But best bet is to put it back or plug the hole ASAP.
    06 S40 T5 AWD
    Previous: 2004 WRX
    05 CBR600F4i

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    May 2004
    Posts
    267
    I used regular locktite and a lock washer and haven't had any problems.

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •