Water pump tensioner bearing noise
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

This is a discussion on Water pump tensioner bearing noise within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I have a 02 WRX, it is making bearing noise which is coming from the front of the engine. Does ...

  1. #1
    Registered User black_knight's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    17

    Water pump tensioner bearing noise

    I have a 02 WRX, it is making bearing noise which is coming from the front of the engine. Does anyone know what it might be? Also, is there a diagram showing the front end bearings on a WRX I can find somewhere on the web?

    Thanks!

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User Drifting02WRX's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    NE Ohio
    Posts
    34
    Quote Originally Posted by black_knight View Post
    I have a 02 WRX, it is making bearing noise which is coming from the front of the engine. Does anyone know what it might be? Also, is there a diagram showing the front end bearings on a WRX I can find somewhere on the web? Thanks!
    i just had to replace my alternator belt tensioner... remove it and spin it, if its not that one... try another untill you figure it out. thats what i did, but fortunatly it was my first guess!
    member of teh sex... i mean bugeye mafia (#92)

  4. #3
    Registered User black_knight's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    17
    Thanks Drift! I will surely start off with that and hopefully that is the problem...
    Do you remember how much the alternator belt tensioner cost you?

  5. #4
    Registered User Drifting02WRX's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    NE Ohio
    Posts
    34
    for the pully and both serpintine belts, i think it was around $30
    member of teh sex... i mean bugeye mafia (#92)

  6. #5
    Registered User black_knight's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    17

    noise still there

    Ok, I removed both the alternator belt, and the other belt (a/c compressor?) and started the engine, the noise is still there and seems to be coming from the main engine crank which runs these belts. Does anyone know if there a bearing that goes there which could be the issue?

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •