can't find wires to splice on ecu
Results 1 to 9 of 9

This is a discussion on can't find wires to splice on ecu within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I'm installing an apexi turbo timer and i've run into this problem. The directions for making the ecu connections appear ...

  1. #1
    Registered User Knome's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    301

    can't find wires to splice on ecu

    I'm installing an apexi turbo timer and i've run into this problem. The directions for making the ecu connections appear to be wrong. It shows that i should have 4 connectors on my ecu but i have 5. i can't seem to figure out where the 02 sensor is and the ground is. Can anyone help?

    P.S I have an 02 wrx with an automatic transmission.

    Here is a picture.



    I've already done a search and i can't seem to figure it out.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User Knome's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    301
    Here is the writing on the ecu
    V1
    22611af411
    112000-7053
    12V
    And in pen i have 2h806515
    140-520
    Can anyone point me in the right location to get a diagram?

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    14
    if i were u. just dont hook up the o2 reading on the ecu, its not accurate for the timer to read it just dont tap anything on the ecu if its a turbo timer. u know ecu are so delicate...just tape the o2 wire from your timer and just look for a possible ground but make sure to sandpaper the paint first before attaching the ground.

  5. #4
    Registered User Knome's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    301
    Yea i already cut the 02/ground wires to the turbo timer. Now i'm going to go back in and physically remove the taps.

  6. #5
    Registered User
    Join Date
    May 2005
    Posts
    112
    You still working on that? I thought you said on AWJ you got everything to work fine?

  7. #6
    Registered User Knome's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    301
    God no, its still all pissed off. I just checked the wiring again today and i didn't see anything wrong. What i really want is to get ahold of another 02 ecu and put it in and see if it reads to rule out the wiring problem.
    I've basically given up, i'm going to subaru on tuesday and let them deal with it. That is unless i can get ahold of another ecu to try. That is my last change.

  8. #7
    Registered User
    Join Date
    May 2005
    Posts
    112
    Do you have time to take it to Adam at DCH Motorsports?

  9. #8
    Registered User Knome's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    San Diego
    Posts
    301
    Not really, would he know how to fix it? I know they have a better rate.

  10. #9
    Registered User
    Join Date
    May 2005
    Posts
    112
    I am positive Adam can fix it.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •