slow fill; then CEL; now won't start
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

This is a discussion on slow fill; then CEL; now won't start within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; 2002 WRX Wagon. When I filled up about a week ago, I noticed the attendant was having trouble filling it ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2

    Unhappy slow fill; then CEL; now won't start

    2002 WRX Wagon.

    When I filled up about a week ago, I noticed the attendant was
    having trouble filling it at a reasonable rate. (NJ -- nobody pumps
    their own gas.) I just figured he was an idiot and forgot about it.
    (I wouldn't even mention this, but I read something online about
    slow filling and tank venting problems...)

    A couple of days later the check engine light came on. When I
    got home I checked the gas cap and it wasn't even close to correct.
    It was basically just riding inside the door. I tightened it and
    figured the CEL would clear.

    I didn't use the car for a few days. This afternoon it wouldn't start
    for me. Cranked but didn't fire. I've never had any trouble before.

    Ideas? Suggestions?
    Anything to do besides call Subaru and get a tow??

    Thanks,
    LB

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User motormike's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    140
    your going to need to syphon some out, then try to start her up...
    **** off with your candy paint jobs and spoilers that are 8x too big , I say never be complete, I say stop being perfect, I say let... lets evolve, let the chips fall where they may.

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by motormike View Post
    your going to need to syphon some out, then try to start her up...
    Thanks, but why siphon? What's problem does that fix?
    B

  5. #4
    Registered User motormike's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    140
    i dont know the exact correlation, i just know an over-filled gas tankl tends to cause problems for gas feeding to the engine...try getting some out, then restart it

    did you check over everything else? it could be another problem and have nothing to do with your tank
    **** off with your candy paint jobs and spoilers that are 8x too big , I say never be complete, I say stop being perfect, I say let... lets evolve, let the chips fall where they may.

  6. #5
    Administrator RayfieldsWRX's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    The Old Folks Home
    Posts
    47,004
    I Support ClubWRX
    I don't suppose you have an AccessPort or any other means of checking the code from the CEL....?
    --Ray
    Grandfather of the Bugeye Mafia
    2013 Subaru BRZ Limited
    2002 Subaru WRX Bugeyebrid Wagon

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •