Check Engine Light... Help!
Results 1 to 6 of 6

This is a discussion on Check Engine Light... Help! within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Just picked up an 04 wrx. Got a check engine light today and brought it to advance auto they ran ...

  1. #1
    Registered User danNYwrx's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Upstate, NY
    Posts
    17

    Check Engine Light... Help!

    Just picked up an 04 wrx. Got a check engine light today and brought it to advance auto they ran the code and said it was running too lean. The mods are as follows...
    Turbosmart BOV
    K&N drop in
    ProDrive muffler
    The other mods don't effect the powertrain.
    Any help on what i should do would be great.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    GraysonSubaru's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Knoxville, TN
    Posts
    4,686
    Quote Originally Posted by danNYwrx
    Just picked up an 04 wrx. Got a check engine light today and brought it to advance auto they ran the code and said it was running too lean. The mods are as follows...
    Turbosmart BOV
    K&N drop in
    ProDrive muffler
    The other mods don't effect the powertrain.
    Any help on what i should do would be great.
    i am wondering if the BOV is causing the code. I know they arent good for a stock WRX, but cant remember if they cause lean or rich.
    Quote Originally Posted by RayfieldsWRX View Post
    Hey, being the forum car ADD guy is better than being the forum OG.
    Quote Originally Posted by Mikie13 View Post
    Well nobody cares what you think, Seth

  4. #3
    Registered User danNYwrx's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Upstate, NY
    Posts
    17
    Just an update..
    I popped the hood and was looking around when I noticed that the hose comming out of the T-valve, that was running to the boost gauge, was torn and all but disconnected. I installed a new hose then disonnected the battery to reset the CEL and it seems the problem is solved. Good thing because I just got the car last night and was a little pissed.

  5. #4
    Registered User AwdTurboWrx's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Sun Valley,CA
    Posts
    5,793
    if you can get stock wrx bov and sell that aftermarket one you'd be good. Plus have some cash for a downpipe!
    The Ghosts of Zooph and Sarcasmo Will haunt CLUBWRX forever!!!

  6. #5
    Registered User
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Central NJ
    Posts
    220
    on newer cars, unplugging the battery won't reset the light.

  7. #6
    Registered User AwdTurboWrx's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Sun Valley,CA
    Posts
    5,793
    Quote Originally Posted by ChaosStarter
    on newer cars, unplugging the battery won't reset the light.

    no but resetting will eliminate light and if you fixed problem it will not comeback. If you don't reset it and you solved the problem, you'll need to drive a little while before CEL dissapears on its own.
    The Ghosts of Zooph and Sarcasmo Will haunt CLUBWRX forever!!!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •