101 problems... someone please help!
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

This is a discussion on 101 problems... someone please help! within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Ok guys, I'm gonna tell you the modifications I have made to my 02 WRX which led to ALL the ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    2

    Red face 101 problems... someone please help!

    Ok guys, I'm gonna tell you the modifications I have made to my 02 WRX which led to ALL the quirks it now has. Despite the fact that you may be saying to yourself "This kid is an idiot, he doesn't have a clue what he is doing," I am asking you to please help me diagnose and fix these problems. We all just want a healthy Suby and mine is a little under the weather right now...

    The car was functioning properly before these mods:

    TurboXS Manual Boost Controller
    Blittz DTTII Turbo TImer/Boost Gauge

    (note: while installing the turbo timer I followed the instructions someone had posted on a different forum [http://www.scoobymods.com/forums/sho...&threadid=228] as to how to get the factory alarm to arm while the car is still running. It involved clipping two wires. I would guess that this could very well have been the source of my problems.)


    The quirks I am now experiencing:

    -Speedo stops working and ABS light comes on when AC clutch engages or when headlights are switched on (second position)
    -ABS light goes off when AC clutch disengages or the e-brake is pulled
    -Fog lights and cruise control no longer work
    -Car occasionally stumbles when under normal acceleration

    (note: There are 2 cylindrical relays clipped to the left side of the fuse panel. One of them is labeled "ABS IG". The lower relay clicks when the ABS light comes on or off and the upper relay gets warm during operation.)

    *The OBD II showed a code for the Vehicle Speed Sensor


    Well guys, this is all the info. Pleeeaaassseee... any help would be HUGE. I'm embarassed that I caused these problems and I would love to get them fixed asap. Thanks y'all.

    ---
    BenatFCC
    ilovemytaylor@msn.com

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User Kush's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Westchester, New York
    Posts
    1,369
    How much boost are you running with the MBC?
    New England F4
    www.OddTopic.net - my pet project, come say hello!
    '02 BUGEYE
    "One's level of fear is directly proportional to their preparedness for it's source"
    -Me

    DO A FRIGGIN SEARCH!!!

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    2
    About 14 psi. It was around 16 or 17 when I first installed and was dialing it in. Thanks!

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •