squealing sound at full boost then loss of boost
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

This is a discussion on squealing sound at full boost then loss of boost within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; i have a squealing or a loud squeak sound when the car hits full boost and then i lose all ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    6

    squealing sound at full boost then loss of boost

    i have a squealing or a loud squeak sound when the car hits full boost and then i lose all of the boost i had. I have read a couple of different threads and I've heard all the way from a turbo being bad to a bad wastegate or even a bad inter cooler. ive checked all the hose connections and made sure there are no bad connections anywhere i cant find anything. the car is a 2012 wrx hatchback with 40k miles on it. the only "mods" i currently have are cat back exhaust, coilovers and wheels. im thinking a wastegate but i want to be 99% sure before i buy a wastegate.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User mustwarnorcas's Avatar
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    HB, CA
    Posts
    674
    Intercooler seems unlikely, try recording the sound it makes when you boost!
    "If the power increases, then I have to spend more money on gas" - Takumi Fujiwara

    Build: http://www.clubwrx.net/forums/builds...eye-wagon.html

  4. #3
    STinfection WRX-maniac's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Western Maryland
    Posts
    2,001
    I Support ClubWRX
    Instead of just dropping money on maybe's, take it to a reputable performance shop and have them look at it. Then fix it from there. In the end it will be cheaper than buying random parts trying to chase down what is making the noise.
    Stink-Eye Mob #301
    2012 WRB STi Limited Sedan
    2011 WRB WRX hatchback---Retired and traded.
    http://www.clubwrx.net/forums/builds...sti-build.html <---- My STi build thread
    http://www.clubwrx.net/forums/builds...ld-thread.html <----My WRX build thread

  5. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  6. #4
    Registered User
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Tampa, FL
    Posts
    6
    this is a bad video. only because the car ran much better today than it has the past few weeks on the way home. (of course)


    https://www.youtube.com/watch?v=bs61...ature=youtu.be

    normally the car makes this sound for longer and then i lose boost directly after the sound.

  7. #5
    lit fam XJman's Avatar
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    At work
    Posts
    5,892
    Sounds like a boost leak to me. Check the intercooler to throttle body hose.

    Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
    All? NO ALL!

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Please select your insurance company (Optional)

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •