'07 WRX Shaking engine during boost/flashing CEL/no codes dropped
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

This is a discussion on '07 WRX Shaking engine during boost/flashing CEL/no codes dropped within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Today under heavy acceleration in 3rd gear the engine began shaking, I shifted to 4th and it stopped, but a ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    central coast cali
    Posts
    2

    '07 WRX Shaking engine during boost/flashing CEL/no codes dropped

    Today under heavy acceleration in 3rd gear the engine began shaking, I shifted to 4th and it stopped, but a flashing CEL Popped up for a few seconds then disappeared. I stopped the car about a half mile down the road after driving easy noticing no further issues. I plugged in my OBDii scanner and no codes popped up. there wasn't anything stored in the freeze frame either. I couldn't tell you the brand of scanner I use off hand, but i have used it before and it does read codes on my car.

    I drove the car 40 additional miles (gingerly) today without a hiccup, the idle is as smooth as it gets, there's no knocking or misfire sounds, and I haven't recently fueled up.

    I have had a cylinder 4 misfire problem before to solve it I changed the plugs, the coil pack, the MAF sensor, front and rear airflow sensors, swapped the fuel injector, got a tune, took it to two dealerships (and got the run around from both of them), and finally took the car to a specialist who did a valve timing adjustment and solved all the problems.

    This hopefully won't be as expensive.

    I'm not worried about burning up my CAT because I have none, I just have no idea why a misfire issue (what i suspect is the problem) would not throw a code if the CEL came on.

    Anyone have any thoughts on what the issue could be?

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,305
    I Support ClubWRX
    Flashing CEL is a gross misfire. Did you check for pending codes?


    Sent from my magic banana...
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Jul 2014
    Location
    central coast cali
    Posts
    2
    Quote Originally Posted by Donkey View Post
    Flashing CEL is a gross misfire. Did you check for pending codes?
    I don't think my scanner has that option, the only two ways of pulling codes is to check the current codes and the stored codes (freeze frame). Still, if something popped up it should have stored it in memory.

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •