MAF or tps? Help troubleshooting 03
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

This is a discussion on MAF or tps? Help troubleshooting 03 within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Hey guys, I'm having a small problem with my car and I want to say it's either the throttle position ...

  1. #1
    Registered User ANoLEN's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Shawnee, OK
    Posts
    20

    MAF or tps? Help troubleshooting 03

    Hey guys, I'm having a small problem with my car and I want to say it's either the throttle position sensor or mass air but id like some opinions from more experienced owners.

    At either 2k or 2500 rpm, usually in 1st-2nd gear, it kind of hiccups like it's not firing correctly for a split second. It's nothing violent and it's very quick, but I can feel it and it feels just like my old 240sx did when it's tps and maf were both going out.

    If anyone has thoughts on which one it might be it would be greatly appreciated, I would hate to spend $100+ on either one and then have it turn out to be the other


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User ANoLEN's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Shawnee, OK
    Posts
    20
    Also, I just ran a can of seafoam through the gas and the correct amount in the oil. The problem started before the seafoam and doesn't feel any different after.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  4. #3
    Registered User Obeisance's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    not Ann Arbor
    Posts
    330
    Can you get access to some kind of data logging solution? That may help you troubleshoot. Even a vag-com cable and romraider work for me:

    Amazon.com: KIA 20 Pin to OBD Obd2 Obdii DLC 16 Pin Car Diagnostic Adapter Converter Cable (Blue): Automotive
    David - '05 WRX

  5. #4
    Registered User ANoLEN's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Shawnee, OK
    Posts
    20
    Hadn't thought about that, I'll check it out.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. #5
    Registered User ANoLEN's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Shawnee, OK
    Posts
    20
    Seems like it's only happening with the a/c on too. What could that mean?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •