Pulsing boost
Results 1 to 7 of 7

This is a discussion on Pulsing boost within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; When I'm boosting full, it pulses like boosts then stops then boosts. But wasn't sure if it was my turbo ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2011
    Posts
    21

    Pulsing boost

    When I'm boosting full, it pulses like boosts then stops then boosts. But wasn't sure if it was my turbo or something else. Seems to not do it in low boost. Let me know if anyone k ows

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User McBill's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    Buckeye State
    Posts
    842
    what year is your wrx? and how bad and quick is this "pulse"?
    2011 WRB WRX Sedan - Q300, Invidia Catted Downpipe, Cobb RAM Intake w/Box, Protuned buy TiC
    Stink-Eye Mob #696
    Build Thread
    Facebook
    @billym14

  4. #3
    Subaru Newb MainFrame's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Texas, United States
    Posts
    7,933
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    First thing I would do is check for leaks.



    It would help to know what kind of car you're talking about, as well as what mods have been done, and when the problem started..

  5. #4
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,000
    I Support ClubWRX
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  6. #5
    Registered User
    Join Date
    May 2011
    Posts
    21
    Sry, I have an 02 with stage 2 tuning basically. Full 3 inch exhaust, tgv deletes, turbo inlet hose, but stock turbo. Open source tune. It started about a month or more ago but only when I'm fully boosting. Low boost it doesn't do it. I'll look for leaks, but you think that's all it could be?

  7. #6
    Subaru Newb MainFrame's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Texas, United States
    Posts
    7,933
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by DUST_14 View Post
    Sry, I have an 02 with stage 2 tuning basically. Full 3 inch exhaust, tgv deletes, turbo inlet hose, but stock turbo. Open source tune. It started about a month or more ago but only when I'm fully boosting. Low boost it doesn't do it. I'll look for leaks, but you think that's all it could be?

    It could be other things, but if it just started suddenly I would bet on it being a leak.

  8. #7
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,000
    I Support ClubWRX
    Sounds possibly like boost oscillations or boost cut. Do you have a boost gauge?
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •