Problems with boost and transmission
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on Problems with boost and transmission within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Today I noticed that my cars turbo will spool fine until about 5psi (very slowly though) and then it will ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    10

    Problems with boost and transmission

    Today I noticed that my cars turbo will spool fine until about 5psi (very slowly though) and then it will ease its way up to 15. However, sometimes when I hit 15psi it bounces down to 5psi and starts to respool. Normally it spools quickly and the turbo reaches 15psi and doesn't drop unless I release the gas.

    I recently put a fuel injector cleaner into the car it says it's safe for turbo-charged vehicles and doesn't affect air sensors etc. I used wynns fuel system cleaner.

    Wynn's | Retail Products | Fuel Treatments - Petrol | Complete Fuel System Cleaner (Petrol)

    Also with my transmission I've never had a problem with it before. If I drive the car and heat the engine up and then turn the vehicle off, remove the transmission fluid reader the transmission spoofs smoke and creates a smell of burning fluid. I've also noticed that for some reason whenever I go to put the car into gear-5 it grinds unless I'm <3000rpm which is also unusual.

    Any ideas, thanks

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,768
    I Support ClubWRX
    What car?
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    10
    Quote Originally Posted by EJ257 View Post
    What car?
    Subaru Impreza WRX 1999

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    10
    Took it for another drive, I've noticed on the boost gauge it's limited at 15psi but if I change gears then put my foot hard it bounces to 16-17psi and then drops back to 15 is this normal?

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •