Squeeking sound at startup (video included)
+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on Squeeking sound at startup (video included) within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Haven't been able to figure out how to fix this squeeking... any advice would be great. Here is a link ...

  1. #1
    Registered User noTe's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    53

    Squeeking sound at startup (video included)

    Haven't been able to figure out how to fix this squeeking... any advice would be great. Here is a link to the video:

    Test - YouTube



    -A/C belt was removed last year
    -Timing belt was replaced a year or two ago.
    -Replaced alternator belt two weeks ago.
    -Sound is louder inside the car than outside.
    -Sound loops quicker when throttle is applied
    -Sounds more like a cricket when you are trying to hear it outside of the car

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    \_(ツ)_/ Rambo's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Portland, OR
    Posts
    5,130
    I Support ClubWRX
    I'm having a hard time identifying the noise in the video. Is it that beeping sound?

    Aside from the belts, have you looked at the pulleys/pumps those belts are servicing (AC, alternator, power steering, belt tensioner, etc)?
    Isaac -- 2003 WRX sedan Stg II - Gave its life for mine 6/2013.
    2007 Outback 3.0R wagon
    Proud owner of a N.E.R.D, Member 1.3810-23

    The pursuit of knowledge is hopeless and eternal... Hooray!!! - Professor Farnsworth

  4. #3
    Registered User wreckingball man's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Rocky Top
    Posts
    2,324
    My belts will squeak for a minute or two on a cold startup in cold ~32 deg. weather.

  5. #4
    Registered User noTe's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Cincinnati, OH
    Posts
    53
    Quote Originally Posted by Rambo View Post
    I'm having a hard time identifying the noise in the video. Is it that beeping sound?
    Sorry, that was my V1. You might have to turn up your volume to hear it.. my phone didn't record the sound very well

    Quote Originally Posted by Rambo View Post
    Aside from the belts, have you looked at the pulleys/pumps those belts are servicing (AC, alternator, power steering, belt tensioner, etc)?
    I haven't looked at those yet

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •