Two new problems.
Results 1 to 5 of 5

This is a discussion on Two new problems. within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I've recently started modding my 11 hatch wrx. I was openEcu TP stage 2 with just a catted TurboXS dp. ...

  1. #1
    Registered User i8yourV8's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    new york
    Posts
    385

    Two new problems.

    I've recently started modding my 11 hatch wrx. I was openEcu TP stage 2 with just a catted TurboXS dp. It ran perfect, but I have no gauges so I went with the Accessport v3. I still went with TP stage 2. Now I started getting the low dipping idle at or coming to a stop with the Accessport hooked up. I unplugged the Accessport and no more idle issues. Next I bought a Magnaflow cbe which drones horribly at any speed with the gas peddle down. I'm getting a vibrant 12 inch resonator put in this week to see if it helps. No leaks under the car either. I'll keep everyone posted.
    Used to have stg4 wrx. stuck w/ stg0 srt4
    L.I.S.C #6

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Sammich Makin' Pwincess wrxtreme06's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    orlando flawduh
    Posts
    12,684
    I Support ClubWRX
    how long did you have the idle problem? usually once you flash a map with the accessport it will take a day or so for the ECU to re-learn everything and your idle will be wonky for a little bit. this happened when i flashed from my protuned stage 2 map back to my OTS stage 2 map

    desiree
    your friendly, neighborhood subaru girl
    abbigale : 06 impreza wrx tr: cobb stage II
    hawkeye alliance #11:11//
    wingl3ss @ll!ance #17 // lvl 80 N.E.R.D.

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    CT
    Posts
    307
    You could always try upping the idle set point on the AP. I don't know which is the master/slave setting in regards to the ap and the specific tune u have loaded. But I could see the ap being the master while it is plugged in. Email Eric with the idel setting on the ap and ur issues and he should be able to explain it more

  5. #4
    Registered User i8yourV8's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    new york
    Posts
    385
    Its been flashed for two weeks now, ill plug the Accessport back in and let yall know.
    Used to have stg4 wrx. stuck w/ stg0 srt4
    L.I.S.C #6

  6. #5
    Pro Manscaper Mikie13's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    Palmyra, NJ
    Posts
    20,770
    The Magnaflow is known to be horribly tinny and droney sounding on the hatches. One of the reasons why it's such a cheap exhaust compared to a lot of the others.
    The Hawk-Eye Alliance #90|The Blobeye Syndicate #0|The Stink-Eye Mob #0|N.E.R.D. Founding Member & #3
    2012 Lightning Red WRX Sedan Stock...for now Soon to be OpenSource tuned by: Mattypants @ WTF Tuning
    "If I have 10 ice cubes and you have 11 giraffes, how many pancakes can fit on the roof? Purple, because aliens donít wear hats" -Ying

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •