Just filled up fuel yesterday, gauge reads empty then back to full again?
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

This is a discussion on Just filled up fuel yesterday, gauge reads empty then back to full again? within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; So I got gas yesteday (Exxon 93) and filled up tank. Drove about 50 miles then was home for the ...

  1. #1
    Registered User crash55's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    73

    Just filled up fuel yesterday, gauge reads empty then back to full again?

    So I got gas yesteday (Exxon 93) and filled up tank. Drove about 50 miles then was home for the evening. This morning on the way to work after about 10 miles, my fuel gauge just dropped to empty and the fuel light was flashing. I knew unless my gas tank just exploded that I was not out of gas but I figured I'd drive to the nearest gas station to check anyway. After about a mile of this I was making a right turn into the gas station when suddenly the gauge flew back up to almost full and the light went out. I got out and checked the gas cap and it was tight. I remember specifically giving it two clicks at the station yesterday. Any ideas? Pretty weird...
    2013 DGM Hatch WRX - STI STS currently only mod

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    and the Funky Bunch Calvinball's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Philly Area
    Posts
    5,982
    Take it to the dealership! That's a warranty issue

    Sounds like something weird happened with the fuel level sensor.
    - Will
    First Mods: What to do and what not to do
    Current Car: 2014 Golf TDI
    Previous Cars:2012 WRB WRX Hatch, 2004 RSX-S, 1998 Grand Prix GTP
    "Isn't it amazing how smart you feel when you just aren't being stupid?"

  4. #3
    Registered User crash55's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    73
    Quote Originally Posted by Calvinball View Post
    Take it to the dealership! That's a warranty issue

    Sounds like something weird happened with the fuel level sensor.
    Thanks Calvin. For some reason I like to have some idea of what's going on before I go to the dealer so I don't get some BS from them. I'll definately take it in though.
    2013 DGM Hatch WRX - STI STS currently only mod

  5. #4
    and the Funky Bunch Calvinball's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Philly Area
    Posts
    5,982
    Quote Originally Posted by crash55 View Post
    Thanks Calvin. For some reason I like to have some idea of what's going on before I go to the dealer so I don't get some BS from them. I'll definately take it in though.
    I can understand that, though there's not much reason to BS you for a warranty issue. Worst that could happen is they are unable to diagnose the issue.
    - Will
    First Mods: What to do and what not to do
    Current Car: 2014 Golf TDI
    Previous Cars:2012 WRB WRX Hatch, 2004 RSX-S, 1998 Grand Prix GTP
    "Isn't it amazing how smart you feel when you just aren't being stupid?"

  6. #5
    Registered User Ruh Roh's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Pottstown PA
    Posts
    3,279
    Quote Originally Posted by Calvinball View Post
    Take it to the dealership! That's a warranty issue

    Sounds like something weird happened with the fuel level sensor.
    ^^^ if under warranty take it to the dealership. Sensor may be having problems or a loose connection somewhere. Im not too sure how the gas level sensors are set up but has to be something with that. Dealership may tell ya you need some new gas level light fluid or something like that lol.

  7. #6
    Registered User crash55's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    73
    Quote Originally Posted by Ruh Roh View Post
    ^^^ if under warranty take it to the dealership. Sensor may be having problems or a loose connection somewhere. Im not too sure how the gas level sensors are set up but has to be something with that. Dealership may tell ya you need some new gas level light fluid or something like that lol.
    Ha I said that jokingly to my wife this morning explaining what happened. My gas fuel gauge oil must be low!
    2013 DGM Hatch WRX - STI STS currently only mod

  8. #7
    \_(ツ)_/ Rambo's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Portland, OR
    Posts
    5,140
    I Support ClubWRX
    Sounds like a short in the level sensor, or somewhere in the wiring up to the cluster. Take a trip to the dealer for sure.
    Isaac -- 2003 WRX sedan Stg II - Gave its life for mine 6/2013.
    2007 Outback 3.0R wagon
    Proud owner of a N.E.R.D, Member 1.3810-23

    The pursuit of knowledge is hopeless and eternal... Hooray!!! - Professor Farnsworth

  9. #8
    Registered User crash55's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    73
    I'll let you all know what the dealer says. Thanks for the input.
    2013 DGM Hatch WRX - STI STS currently only mod

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •