'13 Wrx CEL @500 miles
Results 1 to 9 of 9

This is a discussion on '13 Wrx CEL @500 miles within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Started up the new car today and it had the CEL and the usual traction light and cruise blinking. Scanned ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    227

    '13 Wrx CEL @500 miles

    Started up the new car today and it had the CEL and the usual traction light and cruise blinking. Scanned it at the local auto store and came up with P0455. Buddy of mine says it is probably a gas cap but didn't reset the light until I can take it into the dealers tomorrow. Anyone else have this happen?




    Sent from my iPad using Tapatalk HD

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User 11blackwrx's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Akron, OH
    Posts
    1,830
    I Support ClubWRX
    i havent had any CEL on my car and it has 30000 on it. i would suggest taking it to the dealer since its new and under warranty
    2011 Subaru WRX Premium
    1988 Ford Mustang GT
    2000 Jeep Wrangler TJ

  4. #3
    and the Funky Bunch Calvinball's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Philly Area
    Posts
    5,953
    If it is the gas cap, and you re-tighten it, it will go away after a period of time of driving.
    - Will
    First Mods: What to do and what not to do
    Current Car: 2014 Golf TDI
    Previous Cars:2012 WRB WRX Hatch, 2004 RSX-S, 1998 Grand Prix GTP
    "Isn't it amazing how smart you feel when you just aren't being stupid?"

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    227
    Quote Originally Posted by Calvinball View Post
    If it is the gas cap, and you re-tighten it, it will go away after a period of time of driving.
    Thanks for the info. Can't get into the dealer until tomorrow. Hoping to get in it and just have it off!

  6. #5
    Registered User xFalleNx's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Voorhees, NJ
    Posts
    4,033
    Have you tried looking at the gas cap and seeing if it's as simple as that?
    --Anthony 2011 DGM WRX stg2+sf intake WTFtuned \_(ツ)_/

    Official Subie owner as of 01/10/11
    Stink Eye Mob #87

    Bye bye Bimmer
    Hellooo '11 REX

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    227

    '13 Wrx CEL @500 miles

    Quote Originally Posted by xFalleNx View Post
    Have you tried looking at the gas cap and seeing if it's as simple as that?
    Yes, have tried that a few times and the light remains on.


    Sent from my iPad using Tapatalk HD

  8. #7
    Registered User
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    227

    '13 Wrx CEL @500 miles

    I was the gas cap


    Sent from my iPad using Tapatalk HD

  9. #8
    Registered User
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    HI
    Posts
    19
    Thanks for a follow up!

    Quote Originally Posted by Schlanseay View Post
    I was the gas cap


    Sent from my iPad using Tapatalk HD

  10. #9
    Registered User crash55's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Maryland
    Posts
    73
    Evap system check is one of the last to finish on most cars and typically not only requires a combo of driving conditions, but also some time to rest with engine off before it resets. In other words, a day or two of driving.
    2013 DGM Hatch WRX - STI STS currently only mod

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •