What could cause loss of power to radio, heater controls, and dash display ?
+ Reply to Thread
Results 1 to 2 of 2

This is a discussion on What could cause loss of power to radio, heater controls, and dash display ? within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Ok, I was heading home from work a few days ago and noticed that the dash display in my '09 ...

  1. #1
    Registered User jimbo058's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Colorado Springs, Colorado
    Posts
    114

    What could cause loss of power to radio, heater controls, and dash display ?

    Ok, I was heading home from work a few days ago and noticed that the dash display in my '09 REX (that shows temp/mileage/time) was out. In further checking, I discovered the radio and heater/ventilation controls were out as well. wtf. The car seemed to drive ok, so I proceeded across town.

    I then pulled every fuse out of the fuse box, and inspected it for being blown and re-seated. None were blown. Tried to start the car, and after about 5 seconds of cranking, it finally started. I soon noticed that it was not boosting, and seemed to be in a limp-home mode. I reset the ECU and then reflashed. Everything is now working ok for the last few days.

    My concern is that if it had been real cold or dark that day, that I would not have had defrost or lights, and would have been totally screwed.

    Any idea what may have caused this issue? Some other people have suggested a bad ignition switch. The only clue I have to relate to that is when I was going to reflash with my AP, it asked several times to "TURN IGNITION KEY OFF AND THEN BACK ON" before it would allow me to proceed to do the reflash.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User teflon_jones's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    8000' up in Colorado
    Posts
    6,753
    Sounds entirely possible the ignition is bad. This was a frequent problem on earlier Subies.
    Scott
    Past Subies - '11 STI Limited stage 1+ and '04 STi stage 2+
    '13 Wrangler Rubicon - custom front bumper w/12k lb winch & off-road lights, skid plates, diff guards, etc.
    '04 Porsche 911 Turbo GT2 clone 600 HP/TQ
    '77 F-150 heavily modded for off-roading

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •