Got an oil change and now im confused as ****!!
Results 1 to 14 of 14

This is a discussion on Got an oil change and now im confused as ****!! within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; hello all i got a oil change in my car and now i dont know what is wrong with m ...

  1. #1
    Registered User ExceedingLife's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Wi
    Posts
    51

    Thumbs down Got an oil change and now im confused as ****!!

    hello all i got a oil change in my car and now i dont know what is wrong with m car because now when i turn on my car the car acts like it will start up but it will not stay running it dies like right after it starts basically i tried disconnecting the battery and leaving it sit for awhile and after i plugged it back in the car started up and it stayed running longer then it did before but shortly after it did die again... i really dont know what is going on with my 2002 subaru wrx im thinking its a problem with the computer such as valet mode but honestly i dont know any tips or ideas people have for me to try to get my car running?

    please and thank you
    Andrew

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User poly_poly-man's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Rochester Institvte of Technorcery
    Posts
    1,223
    Try unplugging your MAF sensor. It should idle at about 1k-1.5k rpm pretty solidly.

    If that resolves your issue, clean the MAF, and perhaps check into what sort of air filter they put in.
    My big thread: The Used WRX Buying Checklist - Please Contribute!

    My current car: 2002 WRB WRX Wagon.
    Mods: GM BCS, Carberry SD rom, uppipe, AEM UEGO, Klunk Killer, F+R shifter bushings, head unit

  4. #3
    ClubWRX.net Vendor rexxx0486's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    North NJ
    Posts
    1,265
    I Support ClubWRX
    try another key
    -Clayton, Your official CLUBWRX Subaru Dealer!
    CLUBWRX New car buying program SAVE HUGE on new Subarus:
    http://www.clubwrx.net/forums/tri-st...ubwrx-net.html
    Ask a Subaru Dealer thread:
    http://www.clubwrx.net/forums/car-pu...ru-dealer.html
    FREE 3rd party vehicle inspections:
    http://www.clubwrx.net/forums/tri-st...spections.html

  5. #4
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,095
    I Support ClubWRX
    You must have done something else besides just change your oil.
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  6. #5
    UnBanned Sinister's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Denver Metro Area
    Posts
    17,628
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by Donkey View Post
    You must have done something else besides just change your oil.
    +1

    What kind of extra services did they do?
    Have you done any modifications recently?
    Kevin
    Moderator
    Sinister's Blowoff Valve FAQ
    WRX Gas Mileage FAQ
    Sinister's Progress Thread - 430whp 429wtq - Sold
    Firearms Enthusiasts Thread

    The Sheriff's Star at the bottom left corner rates a user's reputation.
    If you found a user's post to be helpful or quite the opposite, please make it known to them by clicking the Star!

  7. #6
    Registered User ExceedingLife's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Wi
    Posts
    51
    I just got my tranny rebuilt and the shop said they took it for a test drive and it ran great. Then i had them do an oil change on the car and now it starts but you have to keep revving it otherwise it dies and even if you keep revving it for awhile it will kill itself... i am not sure how to make my car driveable again its been sitting at the shop all weekend and no one there knows whats wrong with it nether do i im wondering if its from the aftermarket computer which was put in my car by the previous owner or if its something simple or maybe its something complicated thats wrong with the car i really have no idea

  8. #7
    Registered User NitroNate's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    35
    check the oil level. maybe they overfilled it. not sure this would cause these symptoms, but start with the obvious first.
    2004 Subaru Impreza WRX 2.0L
    2011 Ford Mustang Shelby GT500 5.4L
    2005 Toyota Solara SE 2.4L

  9. #8
    Registered User ExceedingLife's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Wi
    Posts
    51
    ill check the oil and also gunna take out the maf and see if it runs im also bringin my spare key with to try that to ill let you all know what happens if i cant gewt it runnin ill have to get it towed home and maybe have to buy a stock computer for it im thinkin if nothin else works

  10. #9
    Registered User ExceedingLife's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Wi
    Posts
    51
    i took the MAF out and started it and it died within 5 seconds after it started, i then put a brand new MAF in the car and tried that same thing happened it died very close after it started. I also checked the oil and the oil levels are fine the car will still not stay running

  11. #10
    zax
    zax is offline
    \_(ツ)_/ zax's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Neverland Ranch, Maryland
    Posts
    12,938
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    IAC valve.
    2015 CWP WRX STi ... But how did I get roped back into an EJ motor?!
    Zax's utterly unimaginably stock 2015 STi build thread
    Zax's Shaggin' Wagon Build Thread Now tuned for 99% pure Unicorn Jizz!

    Zach | Moderator -- Mid-Atlantic States, Tech & Modifying & General Repairs
    Rollin' with the Bugeye Mafia #302 | N.E.R.D. Subject Zero
    Facebook me here

    Your Mid-A local board: http://www.clubwrx.net/forums/mid-atlantic-states/

  12. #11
    Captain James of the SS Impreza has gone down with the ship Drews's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Davey Jones Locker
    Posts
    8,525
    I Support ClubWRX
    My buddy had a an issue with his car running once...it was an AVCS filter though. You don't happen to have an STI swap do you?
    Hawk-Eye Alliance #Eleventy,000,000,000|N.E.R.D. Member 20,000
    Stable: 2014 Hyundai Veloster Turbo (Matte Grey), 06 LGT, 03 WRX, 98 RS, 00 OBS


    Resident Clubdub Debbie Downer. I'd love your ideas if you kept them to yourself. Subarus suck, get a new wife.

    Never argue with idiots. They'll drag you to their level and beat you with experience.

  13. #12
    Registered User poly_poly-man's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Rochester Institvte of Technorcery
    Posts
    1,223
    ^^ That is the thickest sarcasm I've ever seen on here, bravo :P

    Bottom line, they unplugged something, unhooked something, unseated something, or just overfilled the thing.

    You don't happen to have a CEL, do you?
    My big thread: The Used WRX Buying Checklist - Please Contribute!

    My current car: 2002 WRB WRX Wagon.
    Mods: GM BCS, Carberry SD rom, uppipe, AEM UEGO, Klunk Killer, F+R shifter bushings, head unit

  14. #13
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,095
    I Support ClubWRX
    Here is my guess. You have an aftermarket intake,that was removed,and when replaced the pipe was put on backwards and now the MAF sensor is backwards.
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  15. #14
    ClubWRX.net Vendor rexxx0486's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    North NJ
    Posts
    1,265
    I Support ClubWRX
    hmmm if it was the key the car would shut down immediately after it started so i don't think thats it. Do you have the CEL on?
    -Clayton, Your official CLUBWRX Subaru Dealer!
    CLUBWRX New car buying program SAVE HUGE on new Subarus:
    http://www.clubwrx.net/forums/tri-st...ubwrx-net.html
    Ask a Subaru Dealer thread:
    http://www.clubwrx.net/forums/car-pu...ru-dealer.html
    FREE 3rd party vehicle inspections:
    http://www.clubwrx.net/forums/tri-st...spections.html

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •