Quick inlet question and missing crank case hose.....
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on Quick inlet question and missing crank case hose..... within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; 2005 WRX Quick question regarding installing an aftermarket inlet regarding the PCV sensor and hose. So the method of install ...

  1. #1
    Registered User UEDan's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Santa Ana, CA
    Posts
    1,067

    Quick inlet question and missing crank case hose.....

    2005 WRX
    Quick question regarding installing an aftermarket inlet regarding the PCV sensor and hose.
    So the method of install is to just remove the sensor, jump the connector and plug the hose straight to the top inlet barb right?

    And about this hose(marked in red):



    I just had a valve gasket job done and now that I'm planning on swapping out the stock inlet I notice the damn hose is missing.... what hose is this(specifically) and whats the potential for engine damage?

    Thanks!

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User UEDan's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Santa Ana, CA
    Posts
    1,067
    *Valve Cover Gasket

    Anyone? Don't hate to answer both questions....

  4. #3
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    5,960
    I Support ClubWRX
    Perrin should have the procedure on their website for thier inlet install for the PCV sensor. The other hose I don't know. My 02 only has one hose per valve cover and it's for the valve cover vents that go to the tube on the TMIC. That picutre look like it's from a 2.5L STI since I see yellow sidefeed injectors. It's supposed to allow for air into the PCV system.

    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  5. #4
    Registered User UEDan's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Santa Ana, CA
    Posts
    1,067
    The Perrin instructions were vague at best, to me.
    But I just found what I was looking for, a picture says more than I can:
    http://www.rspeed.org/forums/gallery...m/IMG_1094.JPG
    http://i4.photobucket.com/albums/y11...t/IMG_4553.jpg
    http://i77.photobucket.com/albums/j5...s/DSCN7957.jpg
    http://i85.photobucket.com/albums/k4...8/bpvinlet.jpg

    Yep, just take off the white sensor thing, jump the cable then plug it in directly.

    As for that PCV hose thing, its weird, I know I had right above the inlet. But I checked the valve cover no longer has a place to put a hose. A newer setup by Subaru? I'll probably email the dealer that I went to.
    Thanks!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •