02 WRX Won't Start, HAs power, acts like Battery is dead..... HELP!!!!!
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

This is a discussion on 02 WRX Won't Start, HAs power, acts like Battery is dead..... HELP!!!!! within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Back in January my 02 WRX had a issue with starting. I can get in the car turn the key ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2011
    Posts
    1

    02 WRX Won't Start, HAs power, acts like Battery is dead..... HELP!!!!!

    Back in January my 02 WRX had a issue with starting. I can get in the car turn the key and it will start right up most times. Then there are times i get in it, turn the key and my whole gauge cluster dies out and it wont start or turn over ( acts like a dead battery )..... I cycle key on - off numerous times and finally it will start. A couple times i went under the hood wiggled the power and ground on battery thinking it might help. The terminals did seem a lil loose so i tightened them both up, but same thing still happens. Replaced all the grounds, and a new ignition switch, and the problem went away for about 2 months.

    Now it is back again, had AAA come and the guy put a jump pack on the car and amazingly the car started up. But as soon as i shut it off it acts up again. Was told my battery had dead cells and that was the problem. So i went out and bought a new battery, installed it and cleaned all terminals. worked perfect for a day. Come out this morning and same problem all over again. Turn key on everything works, as soon as i try to turn the car over the whole cars electrical goes dead, as soon as i turn the key back off and on i have full power again.... Trying to love my 1st subaru but its getting harder by the day

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,235
    I Support ClubWRX
    All cars can get gremlins.

    It is entirely possible you got a bad battery (has happened to me), or your charging system isn't working well.
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

  4. #3
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,162
    I Support ClubWRX
    Test the charging system.
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •