Oil Pressure Readings
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5

This is a discussion on Oil Pressure Readings within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Hey guys, so lately I have been noticing that my oil pressure readings have been a little different. Usually I ...

  1. #1
    Registered User Findus11's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ketchum, Idaho
    Posts
    670

    Oil Pressure Readings

    Hey guys, so lately I have been noticing that my oil pressure readings have been a little different. Usually I run about 80 psi with load and about 20 psi at idle with Castrol 0W-30. Today though the motor got pushed kinda hard and when I stopped the oil reading was hovering at 10 psi at idle, and about 68 psi on load. Before I pushed it, I made sure to check the oil, oil was good. The oil took about 5 minutes of normal driving to get back up to 80 psi on load. Just seeing if this is something to worry about...

    Thanks
    Fynn
    Hawk Eye #1991
    Dirty Crew #11
    Military Militia #1991
    I still don't know how I got this car...

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,222
    I Support ClubWRX
    It's because the oil got hot..........
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  4. #3
    Registered User Findus11's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ketchum, Idaho
    Posts
    670
    hmm well then its never gotten that hot... So really nothing to worry about then?
    Hawk Eye #1991
    Dirty Crew #11
    Military Militia #1991
    I still don't know how I got this car...

  5. #4
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,825
    I Support ClubWRX
    Where's your sensor? Do you have an oil temp gauge?
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

  6. #5
    Registered User Findus11's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Ketchum, Idaho
    Posts
    670
    my sensor is located at the top of the block galley plug... and no oil temp gauge. I checked the oil after and it was fine
    Hawk Eye #1991
    Dirty Crew #11
    Military Militia #1991
    I still don't know how I got this car...

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •