Warm start problem--dealership can't figure it out! - Page 2
+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 19 of 19

This is a discussion on Warm start problem--dealership can't figure it out! within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Has anybody resolved this. I'm having a similar issue....

  1. #16
    Registered User
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    1
    Has anybody resolved this. I'm having a similar issue.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #17
    Registered User
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    2
    My '95 Legacy (ok, sorry for intruding, Impreza people!) has been doing exactly the same thing for the past year or so. Occasionally won't start after it's been driven a few miles. Engine cranks ok, just doesn't fire. Let it sit for up to 45 minutes, starts right up just like nothing was ever wrong. It'll do this maybe once in 10 or 15 trips, hot or cold weather - same. No CEL. Coolant temp sensor, right? Replaced it. Same problem. Next, following leads from my Subie guy and posts on numerous forums, swapped in another ECM, then replaced the knock sensor, then swapped cam position sensor with my '97Outback hoping to transfer the problem to it. Nope, still the Legacy. I've checked spark and fuel delivery when it's doing it's no-starting thing and both OK. Seems to be a common but elusive problem. Runs great and no other problems except this one. Any ideas?

  4. #18
    Registered User nsibanez's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Tucson, AZ
    Posts
    4,064
    I Support ClubWRX
    Have you tried priming the fuel pump first before starting it warm start?
    Stinkeye member 520

  5. #19
    Registered User
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    2
    Yep, primed by turning the ignition switch on for a few seconds before cranking. Also, disconnected the fuel line exiting the filter and it gushed out while cranking. Seems to be getting fuel that far anyway. Spark ok too. Baffling!

+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •