Car would not start yesterday morning or this morning..???
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on Car would not start yesterday morning or this morning..??? within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I went to start my car yesterday morning, and when i turned the key, all the power went out (odometer, ...

  1. #1
    Registered User wrx0131's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Yonkers, NY
    Posts
    1,382

    Car would not start yesterday morning or this morning..???

    I went to start my car yesterday morning, and when i turned the key, all the power went out (odometer, dash lights). The starter wouldn't even click or try to crank it. It was as if the battery was disconnected completely. I then used my moms car to jump-=start it. As soon as the jumper cables touched my car battery's leads, the lights came back on and the car started up easily. I went to school for 11 hours, and when I tried to start it up again, it did with no problem. This morning I went to start it again, and as I let the fuel pump prime, it had no issues (all dash lights were on). I went to crank the engine, and it just died (dash lights shut off, odometer included). I tried to crank it and nothing happened at all. I jump started it again, and it started fine. I went to school for 4 hours, went to start it, and no problem at all. What could be the issue here?
    Bugeye Mafia #213
    Kevin
    2002 Midnight Black Pearl WRX (Traded In!)

    2012 Ice Silver Metallic STi Sedan

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Subaru Newb MainFrame's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Texas, United States
    Posts
    7,998
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    Get your battery/charging system tested. Or, if you have a DMM you could do some testing yourself.

  4. #3
    Registered User jgardiner's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Calgary, Canada
    Posts
    316
    It connects fine to the car at the other end of the jumper cables, but not to the vehicle's own battery so try cleaning the battery terminals to remove the corrosion layer.

  5. #4
    Registered User wrx0131's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Yonkers, NY
    Posts
    1,382
    I cleaned the battery terminals, and so far so good. I'll keep updating if it happens again. Thanks for the help.
    Bugeye Mafia #213
    Kevin
    2002 Midnight Black Pearl WRX (Traded In!)

    2012 Ice Silver Metallic STi Sedan

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •