CEL NEED HELP
Results 1 to 2 of 2

This is a discussion on CEL NEED HELP within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; so my CEL came on took it to autozone got the code pulled out which is P0442 Evaporative emission control ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2011
    Location
    Fort Pierce Shores, Florida, United States
    Posts
    19

    CEL NEED HELP

    so my CEL came on took it to autozone got the code pulled out which is P0442 Evaporative emission control system malfunction? guy saids maybe gas cap or a vac hose loose or cracked okay. while messing around in the parkin lot i come across a green connector unplugged Which is a diagnostics mode or sumting which i read about. well i plugged it in and the cel began flashin so i told to the dude to check it again he pulled 7 codes this time. then i unplugged it.

    code list
    p1518....p0851.....p1152....p1153........p0502.... ..p0503........p0442

    unplugged only the p0442 shows up, plugged in more codes show anything i should worry about?

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,764
    I Support ClubWRX
    The green connectors should be unplugged unless you're flashing the car.

    Try tightening the gas cap, reset the ECU (to clear the code), and drive around to see if it comes back.
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •