boost problem
Results 1 to 10 of 10

This is a discussion on boost problem within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; my 2003 wrx runs good when its cold once it heats up it doesnt boost until 5100 rpms it kinda ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5

    boost problem

    my 2003 wrx runs good when its cold once it heats up it doesnt boost until 5100 rpms it kinda stutters before that any help would be greatly appreciated

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Master Baiter EJ257's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    On a stream bank somewhere
    Posts
    19,709
    I Support ClubWRX
    Any odd noises? Any mods? Did it just start doing this?

    Sent from my Droid using Tapatalk
    2005 WRX STi (Mods | Virtual Dyno)

    Resident Tuner @ WTF Tuning, LLC

    "Never trust anything that bleeds for a week and lives ..."

    UNYSOC

  4. #3
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,036
    I Support ClubWRX
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    no it has done it since i put in a different motor no leaks got it pressure tested, changed obd2 sensors tps sensors

  6. #5
    Subaru Newb MainFrame's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Texas, United States
    Posts
    8,000
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    What are the mods?



    I had a similar problem (ran fine cold, once it was warmed up it would start cutting out with anything over 13psi boost), it turned out to be a failing coilpack.

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    Down pipe bigger intercoller exhaust

  8. #7
    Subaru Newb MainFrame's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Texas, United States
    Posts
    8,000
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    I would take a look at the plugs, maybe just change them since they're cheap, go over all the grounds and make sure they're clean, then try changing the crank and cam timing sensors.




    You should datalog to see if you can find anything abnormal going on. One of the hints we discovered while trouble shooting my car was the fact that the RPMs would drop in the logs even though the car was still accelerating.

  9. #8
    UnBanned Sinister's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Denver Metro Area
    Posts
    17,627
    I Support ClubWRX
    do you have a tune?
    Kevin
    Moderator
    Sinister's Blowoff Valve FAQ
    WRX Gas Mileage FAQ
    Sinister's Progress Thread - 430whp 429wtq - Sold
    Firearms Enthusiasts Thread

    The Sheriff's Star at the bottom left corner rates a user's reputation.
    If you found a user's post to be helpful or quite the opposite, please make it known to them by clicking the Star!

  10. #9
    Registered User
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    5
    no what kind of tune would you do?

  11. #10
    Subaru Newb MainFrame's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Texas, United States
    Posts
    8,000
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    A protune will always be better than an OTS map.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •