2002 WRX turbo problem..Need help!!
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

This is a discussion on 2002 WRX turbo problem..Need help!! within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I bought a 2002 wrx with a blown transmission and 150,000 miles because i got it for a great price. ...

  1. #1
    Registered User Otto646's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3

    2002 WRX turbo problem..Need help!!

    I bought a 2002 wrx with a blown transmission and 150,000 miles because i got it for a great price. i recently had everything repaired and put it on the road. i put maybe 2,000 miles on her and i seem to be having a turbo issue. When i first start the car and go through the gears the turbo will spool fine and good power..later on the turbo will start to sputter when trying to spool, and if i try to push on the car a third time the turbo will not spool at all and I loose a massive amount of power. The weird part is if i turn the car off and let it sit, then drive it again, the same process happens all over again. If anyone has had a similar problem or any advise it would be greatly appreciated, thanks.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User batorr's Avatar
    Join Date
    May 2011
    Location
    Rochester, New Hampshire, United States
    Posts
    62
    any CEL's? it could be the boost solenoid.

  4. #3
    ClubWRX.net Vendor adam@kronosperformance's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Princeton, NJ
    Posts
    3,988
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by batorr View Post
    any CEL's? it could be the boost solenoid.
    Thats a good point.
    ClubWRX.net's #1 Vendor! www.kronosperformance.com sales@kronosperformance.com Call/Text 732-742-8837 We Offer a Military Discount
    Our Facebook | Our Twitter | Our Instagram | Our Pinterest
    Our featured brands
    RALLY ARMOR | BC RACING | PERRIN | MISHIMOTO | GRIMMSPEED

  5. #4
    Registered User Otto646's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3
    Yeah the check engine light came on, but that was two days after I first noticed the problem..you think it could still be the boost solenoid?

  6. #5
    ClubWRX.net Vendor adam@kronosperformance's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Princeton, NJ
    Posts
    3,988
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by Otto646 View Post
    Yeah the check engine light came on, but that was two days after I first noticed the problem..you think it could still be the boost solenoid?
    Do you know what that code was for? No flashing check engine light right?
    ClubWRX.net's #1 Vendor! www.kronosperformance.com sales@kronosperformance.com Call/Text 732-742-8837 We Offer a Military Discount
    Our Facebook | Our Twitter | Our Instagram | Our Pinterest
    Our featured brands
    RALLY ARMOR | BC RACING | PERRIN | MISHIMOTO | GRIMMSPEED

  7. #6
    Registered User Otto646's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    3
    Quote Originally Posted by KronosPerformance View Post
    Do you know what that code was for? No flashing check engine light right?
    The light is'nt flashing but i'm not positive what the code was for.

  8. #7
    ClubWRX.net Vendor adam@kronosperformance's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Princeton, NJ
    Posts
    3,988
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by Otto646 View Post
    The light is'nt flashing but i'm not positive what the code was for.
    Def start with the check engine light first and see what is coming up. Then you can go from there.
    ClubWRX.net's #1 Vendor! www.kronosperformance.com sales@kronosperformance.com Call/Text 732-742-8837 We Offer a Military Discount
    Our Facebook | Our Twitter | Our Instagram | Our Pinterest
    Our featured brands
    RALLY ARMOR | BC RACING | PERRIN | MISHIMOTO | GRIMMSPEED

  9. #8
    OMG WTF MainFrame's Avatar
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Texas, United States
    Posts
    8,705
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    It could be any number of things.. is the car up to date on maintenance? I had a similar problem and after rebuilding the engine, replacing crank and cam position sensors, and cleaning all the grounds, it ended up being a bad coilpack.

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •