P0340 Camshaft position sensor circuit malfunction
Results 1 to 4 of 4

This is a discussion on P0340 Camshaft position sensor circuit malfunction within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I got that CEL Code recently, anyone know what causes it or how to fix it right?...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Philly, but heading west soon!
    Posts
    78

    P0340 Camshaft position sensor circuit malfunction

    I got that CEL Code recently, anyone know what causes it or how to fix it right?

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User jd92677's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Cincinnati
    Posts
    2,136
    Do you have any modifications done to your car?
    Stink eye mob #727
    2011 WRX DGM Hatch, Protuned Stage 1

  4. #3
    Registered User kbrownmann's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Melbourne, Kentucky, United States
    Posts
    551
    i got that too. i went to autozone and bought one. +- $40 but it was like 105 from the dealer... its right at the very front of the engine bay in the dead center under the belts. id have to shoot a pic to show you exactly where.

    all in all took me 10 minutes to do during my 15 minute break from work
    Hawk-Eye Alliance #Infinity

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Philly, but heading west soon!
    Posts
    78
    No mods, all stock right now...just got the car a month ago. If you could take a pic that would be great. I have been looking around in that area and think I see what it is, but some clarification would be great. I reset my CEL just to see what happens, but I assume it will come back on again anyway.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •