Seems like no boost
+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10

This is a discussion on Seems like no boost within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Hey. My 2004 WRX went to safe mode, check engine on. Showed that its MAF sensor. Exchanged myself. Now its ...

  1. #1
    Registered User Maciej Kandefer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Gliwice, Poland, EU
    Posts
    26

    Question Seems like no boost

    Hey. My 2004 WRX went to safe mode, check engine on. Showed that its MAF sensor. Exchanged myself. Now its running over 4000 rpm's but still has no kick as it used to have. Is my turbo down? Not showing any codes now. Purchased ScanGaugeII and here are some readings on neutral, stopped, engine running:

    FIA: 35'C
    IGN: 9 to 12
    MAP: 5,7 to 6,3
    LOD: 1

    Anyone got an idea what the numbers should look like?

    Car has got 5MT, K&N Cold Air Intake (in the fender) HKS Air Power Muffler, apart from that it seems stock.

    Please help!

    Thanks.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    He simply abides. SD_GR's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    CA, US
    Posts
    22,970
    I Support ClubWRX
    What was the CEL number?
    WRX Info Links, Courtesy TheJ
    Man is a brute.... If you're cruel to him, he respects and fears you. If you're kind to him, he plucks your eyes out. Alexis Zorbas
    I lied. I cheated. I bribed men to cover the crimes of other men. I am an accessory to murder. But the most damning thing of all... I think I can live with it. And if I had to do it all over again - I would. Benjamin Sisko
    DISCLAIMER: Opinions expressed are the author's alone and are inherently worthless.

  4. #3
    Registered User Maciej Kandefer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Gliwice, Poland, EU
    Posts
    26
    BRB - Will check.

  5. #4
    Registered User Maciej Kandefer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Gliwice, Poland, EU
    Posts
    26
    I may make an idiot of myself but did not find it. Please note that I have absolutely no idea what does that mean. English is my second language btw.

    Found some other numbers:
    Loop Closed
    RPM: 680-747
    TPS: 10
    WT: 90'C
    TFC: 0,12
    CPK: 9999
    VLT: 13,8

    Some of these are not in a manual or I'm just blind :P

  6. #5
    Registered User Maciej Kandefer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Gliwice, Poland, EU
    Posts
    26
    Yes I did make a muppet of meself mate.

    If You were asking bout error codes, they were as follows:

    P0113
    P0171
    P0102

    Thanks

  7. #6
    zax
    zax is offline
    \_(ツ)_/ zax's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Neverland Ranch, Maryland
    Posts
    13,429
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by Maciej Kandefer View Post
    Yes I did make a muppet of meself mate.

    If You were asking bout error codes, they were as follows:

    P0113
    P0171
    P0102

    Thanks
    Those codes all have to do with your intake system. I would remove the K&N intake and replace with the stock intake. For your reference: Intake FAQ: Read if you are thinking of buying one! - NASIOC
    2015 CWP WRX STi ... But how did I get roped back into an EJ motor?!
    Zax's utterly unimaginably stock 2015 STi build thread
    Zax's Shaggin' Wagon Build Thread Now tuned for 99% pure Unicorn Jizz!

    Zach | Moderator -- Mid-Atlantic States, Tech & Modifying & General Repairs
    Rollin' with the Bugeye Mafia #302 | N.E.R.D. Subject Zero
    Facebook me here

    Your Mid-A local board: http://www.clubwrx.net/forums/mid-atlantic-states/

  8. #7
    Registered User Maciej Kandefer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Gliwice, Poland, EU
    Posts
    26
    Quote Originally Posted by zax View Post
    Those codes all have to do with your intake system. I would remove the K&N intake and replace with the stock intake. For your reference: Intake FAQ: Read if you are thinking of buying one! - NASIOC
    Thanks. Only thing that really bothers me is that it happened around 2-3 weeks after exchange. There was a cone installed already and it was running good but I have exchanged it. Did it maybe one week after I purchased the car. Put in K&N as old one was dirty (car comes from Texas). Should not it occur immediately after exchange? I do not have stock filter housing.

  9. #8
    Registered User Maciej Kandefer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Gliwice, Poland, EU
    Posts
    26
    Did a re-set of the ECU and seems to be OK. No errors. Boost is back. Just not as nice as it used to be. Thanks for tips lads. Take Care.

  10. #9
    Registered User jd92677's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Cincinnati
    Posts
    2,136
    Quote Originally Posted by Maciej Kandefer View Post
    Did a re-set of the ECU and seems to be OK. No errors. Boost is back. Just not as nice as it used to be. Thanks for tips lads. Take Care.
    I would check the intake tubing for leaks or you might be back in the same boat
    Stink eye mob #727
    2011 WRX DGM Hatch, Protuned Stage 1

  11. #10
    Registered User Maciej Kandefer's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    Gliwice, Poland, EU
    Posts
    26
    Will take it to the dealer garage tomorrow. They will know best whats wrong. Or maybe anyone knows any good garage in TN or GA?

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •