Quick issue, need to know if I'm correct.
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

This is a discussion on Quick issue, need to know if I'm correct. within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Well, earlier today as I was going to class, I had eerie feeling that a code probably turned up. So ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    118

    Quick issue, need to know if I'm correct.

    Well, earlier today as I was going to class, I had eerie feeling that a code probably turned up. So before going to class I connected my comp in and what do you know code: P0171, I believe it said running lean, I just want to know if this is cause of my turbo hose which is damaged and I planned on replacing it on sunday myself (I had a new replacement piece for a week now, but never had the chance).

    ** The CEL was and is not currently on, thankfully.


    Thanks all in advance, seriously thanks
    Pic to soon to come ...... 19 yrs old. Drive a Subbie( Im a newbie). 3rd Year Of college going to third.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Sammich Makin' Pwincess wrxtreme06's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    orlando flawduh
    Posts
    12,787
    I Support ClubWRX
    maybe this will help:

    http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=475620

    i dont know what year you have but this is for an 02/03

    desiree
    your friendly, neighborhood subaru girl
    abbigale : 06 impreza wrx tr: cobb stage II
    hawkeye alliance #11:11//
    wingl3ss @ll!ance #17 // lvl 80 N.E.R.D.

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    118
    well, its an 04 WRX, don't know if that helps. To tell you the truth I always heard a whistle sound( whhissssh!!! ) everytime over 2.5 or 3 rpms, I never knew that was a bad thing, FML.
    Pic to soon to come ...... 19 yrs old. Drive a Subbie( Im a newbie). 3rd Year Of college going to third.

  5. #4
    He simply abides. SD_GR's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    CA, US
    Posts
    22,987
    I Support ClubWRX
    A boost or vacuum leak can cause a PO171, yes. So can a dirty MAF sensor, a dirty air filter, an unseated air filter cover, an incorrect intake, a loose connection to the FPR, and so on. A BOV counts as a leak too.
    WRX Info Links, Courtesy TheJ
    Man is a brute.... If you're cruel to him, he respects and fears you. If you're kind to him, he plucks your eyes out. Alexis Zorbas
    I lied. I cheated. I bribed men to cover the crimes of other men. I am an accessory to murder. But the most damning thing of all... I think I can live with it. And if I had to do it all over again - I would. Benjamin Sisko
    DISCLAIMER: Opinions expressed are the author's alone and are inherently worthless.

  6. #5
    Registered User
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    New Jersey
    Posts
    118
    Quote Originally Posted by SD_GR View Post
    A boost or vacuum leak can cause a PO171, yes. So can a dirty MAF sensor, a dirty air filter, an unseated air filter cover, an incorrect intake, a loose connection to the FPR, and so on. A BOV counts as a leak too.
    well, I guess is the turbo hose, today I went to take a quick look at it, and there is a nickel size tear into the hose.
    Pic to soon to come ...... 19 yrs old. Drive a Subbie( Im a newbie). 3rd Year Of college going to third.

  7. #6
    zax
    zax is online now
    \_(ツ)_/ zax's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Neverland Ranch, Maryland
    Posts
    13,469
    I Support ClubWRX I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by nunez07c View Post
    well, I guess is the turbo hose, today I went to take a quick look at it, and there is a nickel size tear into the hose.
    Please define "turbo hose." I assume you are referring to the wastegate actutator plumbing, which I don't see as a cause for your problem. Though, I tear may cause a vacuum leak in the system, which could cause a CEL. Pics will help.
    2015 CWP WRX STi ... But how did I get roped back into an EJ motor?!
    Zax's utterly unimaginably stock 2015 STi build thread
    Zax's Shaggin' Wagon Build Thread Now tuned for 99% pure Unicorn Jizz!

    Zach | Moderator -- Mid-Atlantic States, Tech & Modifying & General Repairs
    Rollin' with the Bugeye Mafia #302 | N.E.R.D. Subject Zero
    Facebook me here

    Your Mid-A local board: http://www.clubwrx.net/forums/mid-atlantic-states/

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •