Crank no Start, No Lights either
Results 1 to 5 of 5

This is a discussion on Crank no Start, No Lights either within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Hi guys im fairly new to Subaru, so its gonna sound very noob to you guys. sorry. I own a ...

  1. #1
    Registered User Ekoi's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    1

    Crank no Start, No Lights either

    Hi guys im fairly new to Subaru, so its gonna sound very noob to you guys. sorry.

    I own a 02 wrx for almost 5 months now, my car is all stocked except for the aftermarket rims and exhaust the owner be4 me put on. I had no problems but just bout 2 weeks ago my car started acting weird. Itll crank but no start, but after sometime it would start. Then it got even more weird, engine would die on me even as im driving, but it would sometimes continue or if not ill just have to restart the car and its fine. Then last week while i was at school, my car died on me while going up hill in the parking garage. At first i thought it was my battery, so i jumped it but still no start. So i got it towed back to my place. I then thought i blew a fuse, but all of them are fine. I then took in my alternator for a test run at auto zone, and it passed. So im completely lost. My clock, radio, and interior light still works, but i have no head lights, AC and any of the lights on my dash (check engine etc...) The car still cranks fine but as i said there just seems to be no electrical power. So im at a complete lost, I dont want to take it to the shop because it doesnt seem like its a major breakdown...So any info would be nice, i have been lookin around on the net for about a week now and researching but it seems like i cant find anything that would solve this issue.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User oguitar's Avatar
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Albuquerque, New Mexico, United States
    Posts
    1,021
    Do you know if the previous owner played around with the electrical system? I have seen many threads similar to this issue and it normally has its roots in faulty wiring.
    Life is like riding a bicycle in order to keep your balance you must keep moving.

  4. #3
    Registered User Murt's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    31
    First thing to do is check the connections on the battery.

    Also fit an extra strap/connection from the body get a solid
    earth point onto the negative on the battery.

    I had an ongoing problem with my car form a few weeks.

    New battery, fuses blowen, changed alternator.

    Turns out in my case bad earthing.

    Car has never being starting or running better.

    Good luck.

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1

    were is my break light fuse for my wrx sti ra

    my fuse box is in japanese so i cant find the fuse for my break lights as i made them blow as they work when head lights on but not when i break please help

  6. #5
    Registered User Murt's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Dublin, Ireland
    Posts
    31
    Maybe these might be able to help....







    Good luck.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •