Leak or something?
Results 1 to 8 of 8

This is a discussion on Leak or something? within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; Hello everyone! im new here. can't find my awnser im looking for so i made a post.. So here's the ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4

    Leak or something?

    Hello everyone! im new here. can't find my awnser im looking for so i made a post..


    So here's the problem, i have a 2002 wrx and before i changed my up pipe i had problems with the boost. On my gauge it usaly (when i first got it) stayed between 0.5 and .-1 towards the middle. Now its at atleast close to 0.5. And when i accelerate i hear this annoying whistle noise ( not the turbo sound) but its in that area. I just changed my up pipe for a performance one and still that sound is there also the boost is not corrected to what it was before the problem. Also going into second gear i feel a loss of power.

    What can be the problem?

    Thank you.
    Dave

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,137
    I Support ClubWRX
    You have to use new gaskets when you do the UP - you can search youtube and listen to UP leaks.

    Either that or maybe one of your hoses is not secure between the turbo, intercooler, and or throttle body.
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

  4. #3
    Supporting Member yamaha_rider619's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    colorado is home, Kansas is the temporary home
    Posts
    1,719
    I Support ClubWRX
    I would agree, check all your gaskets near the turbo, and the vacuum lines as well.
    Josh
    2003 Subaru Wrx Vf39'd
    Bugeye mafia #300

  5. #4
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Yeah the mechanic putted all the new gaskets around the up pipe, not sure around the turbo i'll check it out!

  6. #5
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,137
    I Support ClubWRX
    Regardless, unless he used the dealer's gaskets or a high quality substitute that is where I would start.


    Sound like this?
    http://www.youtube.com/watch?v=-0iUR3Mc2W0
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    Sort of, but only when i start driving or depending on rpm. The gaskets are new, installed the part at a shop that only tunes subies. I unno i'll check the vaccum's any clue where i can get a diagram?

  8. #7
    Registered User
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    4
    http://www.youtube.com/watch?v=FfPFK...h+div-1r-15-HM

    Pretty much the closest i could get to the sound it makes.

  9. #8
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,137
    I Support ClubWRX
    Then they probably didn't get your intercooler hoses back on correctly.
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •