Plz help me find whats wrong with my 02 wrx
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

This is a discussion on Plz help me find whats wrong with my 02 wrx within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; I have a 2002 wrx here is the mod list VF-39 Turbo K&N Typhoon Intake w/ New Filter STI “Pink” ...

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    18

    Plz help me find whats wrong with my 02 wrx

    I have a 2002 wrx here is the mod list

    VF-39 Turbo
    K&N Typhoon Intake w/ New Filter
    STI “Pink” 565cc Injectors
    MRT Custom Hi-Flow Fuel Rails
    Twin FPR Set-up
    Walbro 255LPH Fuel Pump
    Grimmspeed TGV Deletes
    Grimmspeed Phenolic Spacer
    GM BCS
    Turbo XS Top Mount Intercooler
    Perrin Turbo Inlet Tube
    3” Bell Mouth Down pipe - Heat Wrapped
    New Manifold - Heat Wrapped
    3” ERZ Cat-back Exhaust
    Cat Delete Up-pipe w/ OEM EGT Removed

    -Here is my problem at WOT my car starts to feel like it is misfiring but only does it when there is a load on the car, i have changed the sparks plugs fuel filter hooked up a boost leak tester fixed the 2 vacuum leaks i had and even put a brand new MAF in it and had it data logged and nothing has fixed it. i can sit there and free rev it and it dosent do it, or even just go half throttle and run out the gear and it wont so it. I dont know what else it could be or what to do from here. Could somebody plz help me try and figure this out it ran fine and then the clutch went so i replaced the clutch and ever since that i have had this problem. Plz let me know if you could help or if you have any suggestions on what it could be. Thanks.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Sammich Makin' Pwincess wrxtreme06's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    orlando flawduh
    Posts
    12,686
    I Support ClubWRX
    in your mod list you didnt include a tune or engine management. are you running all of those mods without anything to support it?

    desiree
    your friendly, neighborhood subaru girl
    abbigale : 06 impreza wrx tr: cobb stage II
    hawkeye alliance #11:11//
    wingl3ss @ll!ance #17 // lvl 80 N.E.R.D.

  4. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    18
    I have an open ecu tune

  5. #4
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,133
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by Slowbaroo View Post
    I have an open ecu tune
    This doesn't seem to relate to the clutch.

    Do you have your own cable or was it tuned by someone? Either way get a learning view screen shot and post it. Log Engine speed, throttle position, load, injector duty cycle, total timing, manifold relative pressure, wastegate duty cycle, timing, IAM, and knock correction in the problem area.

    Datalogging with Romraider:
    Last edited by mycologist; 05-21-2010 at 08:52 PM. Reason: link
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

  6. #5
    Good news, everyone! xxxxxxxAnub1s's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Eh, whaaaaa?
    Posts
    3,855
    I Support ClubWRX
    Checked your fuel filter lately?
    Cody
    Hawk-Eye Alliance #727 N.E.R.D #255.255.255.0

    Your nighttime volunteer of near-useless information.
    Good news, everyone!

  7. #6
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    18
    ya i replaced the fuel filter, and i don't have my own cable somebody hooked it up to there computer

  8. #7
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,133
    I Support ClubWRX
    I'd get a cable then. Small investment given how much you have into mods.
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

  9. #8
    Registered User 06scoobyrex's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    SL,UT
    Posts
    2,606
    When you replaced your plugs did you make sure they were iridiums gapped to .27-.30?
    I put platnums in once and they were gapped to .44 and it ran okay but on the top end it bogged out...
    Hawk-Eye Alliance #801
    The Impreza "this was repaired/replaced at what mileage" database (Please Contribute)
    http://www.clubwrx.net/forums/showth...57#post2688257

  10. #9
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    18
    ya it prob would be a good investment.... and ya i gaped all the plugs to .30

  11. #10
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,133
    I Support ClubWRX
    You mention having the car logged - do you have a copy of that you can post?
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

  12. #11
    Registered User 06scoobyrex's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    SL,UT
    Posts
    2,606
    Quote Originally Posted by Slowbaroo View Post
    ya it prob would be a good investment.... and ya i gaped all the plugs to .30
    Did you put in ngk iridium plugs?
    Hawk-Eye Alliance #801
    The Impreza "this was repaired/replaced at what mileage" database (Please Contribute)
    http://www.clubwrx.net/forums/showth...57#post2688257

  13. #12
    Admiral Ackbar the 1st mycologist's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Late Devonian
    Posts
    13,133
    I Support ClubWRX
    Quote Originally Posted by 06scoobyrex View Post
    Did you put in ngk iridium plugs?
    Those are not a requirement. The gap was the issue with the platinums (OEM for this year car). I am on my second set and they are fine.
    "From a little spark may burst a mighty flame." - Dante
    "The stitch is lost unless the thread is knotted." - Italian proverb

  14. #13
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    18
    no sorry i dont have a copy or anything and ya i have NGK Iridium step 6 plugs in it

  15. #14
    Moderator Donkey's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Da boonies
    Posts
    6,086
    I Support ClubWRX
    Why do you have two FPR's? That doesn't make any sense. If it started happening after a clutch install me thinks some grounding straps possibly didn't get hooked back up. There is one that goes from the block to the pitch mount bracket on the fire wall. If it was misfiring the ECU would give you a DTC via the CEL. Without the ability to datalog the car now in its current state everyone is just shooting in the dark at what it could be.
    Resident Adviser @ WTF Tuning, LLC
    2002 FORESTER S
    1998 FORESTER S




  16. #15
    Registered User
    Join Date
    May 2010
    Posts
    18
    the guy that had it before me put the MRT fuel rails on and but a FPR to each one for some reason, but the CEL does blink sometimes when it does what it does and it will sometimes just tuen right of and sometimes it will stay on but then when it does i hook a scan tool up to it and it says i have no DTC's but i do get a blinking Cel sometimes

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •