Rattling on acceleration
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3

This is a discussion on Rattling on acceleration within the General Maintenance, Troubleshooting & Accidents. forums, part of the Tech & Modifying & General Repairs category; My 09 sedan has about 6k on the clock now, and today on my way home from class i pushed ...

  1. #1
    Registered User Ashesofthewake's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    CNJ
    Posts
    110

    Rattling on acceleration

    My 09 sedan has about 6k on the clock now, and today on my way home from class i pushed it a little bit (up to about 4.5k, nothing extreme) coming out of a turn. While I was accelerating I heard a rattling sound that sounded a bit like someone tossing a nut into a coffee can and shaking it. It was over as quick as it started when I let off the accelerator.

    My first thought was here comes my spun bearing! (08/08 manufacture) but I did a relatively quick acceleration bringing it up to about 4.5/5k at the next two stop lights and didn't hear a peep. I listened to the idle when I got home and it sounds normal.

    I don't beat on this car at all, I keep the miles low and drive like a grandma with the occasional hard acceleration conditions permitting.

    Any ideas what could be causing that? I'm stumped.

    Edit: Car is bone stock.

  2. Remove Advertisements
    ClubWRX.net
    Advertisements
     

  3. #2
    Registered User EvoEatr's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Kennett Square, Pennsylvania
    Posts
    1,839
    Quote Originally Posted by Ashesofthewake View Post
    My 09 sedan has about 6k on the clock now, and today on my way home from class i pushed it a little bit (up to about 4.5k, nothing extreme) coming out of a turn. While I was accelerating I heard a rattling sound that sounded a bit like someone tossing a nut into a coffee can and shaking it. It was over as quick as it started when I let off the accelerator.

    My first thought was here comes my spun bearing! (08/08 manufacture) but I did a relatively quick acceleration bringing it up to about 4.5/5k at the next two stop lights and didn't hear a peep. I listened to the idle when I got home and it sounds normal.

    I don't beat on this car at all, I keep the miles low and drive like a grandma with the occasional hard acceleration conditions permitting.

    Any ideas what could be causing that? I'm stumped.

    Edit: Car is bone stock.
    Could be a loose heatshield or something ( I know hard to believe at that mileage). However I did have a 2010 outback the other day with an ungodly noise which turned out to be a shield got bent a tad and was rubbing on the driveshaft. Its under warranty...

  4. #3
    Good news, everyone! xxxxxxxAnub1s's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Eh, whaaaaa?
    Posts
    3,855
    I Support ClubWRX
    Your car is still under warranty, take it in to the dealership and tell them to fix that ****.
    Cody
    Hawk-Eye Alliance #727 N.E.R.D #255.255.255.0

    Your nighttime volunteer of near-useless information.
    Good news, everyone!

+ Reply to Thread

Quick Reply Quick Reply

Register Now

Please enter the name by which you would like to log-in and be known on this site.
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.

Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Please enter a valid email address for yourself. We strongly suggest that you stay away from using aol, yahoo, msn, and hotmail accounts. Sometimes the mail server blocks the emails from our server. As a result you will not receive any notifications including the confirmation email.

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.


Posting Permissions

  • You may post new threads
  • You may post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •